Breastfeeding mummy

salam..saya nk tanya kawan2..saya disahkan hamil anak ke 2..anak sulung masih menyusu badan..boleh ke saya bagi nyusu badan ketika hamil?ada apa2 kesan x?atau pon saya perlu stop nyusu badan untuk anak sulung?

1 Trả lời

Cuba consult dengan doc . Ada orang cakap boleh tapi kalau mak saya cakap tak okay . Logik juga apa yang mak saya cakap sebab baby dalam perut serap zat badan awak so susu tu tak sure macam mana zat yang tinggal . Lagi satu bila anak menyusu rahim mengecut , macam masa dalam pantang kan terasa bila baby menyusu tu . Lagi kuat baby minum susu lagi cepat rahim kecut . Takut ganggu baby dalam perut nanti . Awak tanya doc untuk jawapan yang sahih