Cyst time preggy

Salam..ibu2 ada pengalaman tak ada cyst time preggy?sy preggy 12week n doc sahkan ada 2 cyst..bulan 2 ni ada checkup bhgian sakit puan...cume nk mintak pandangan n pengalaman..risau akan kandungan bby#bantusharing

2 Các câu trả lời

in shaa Allah xde pape tu puan .puan kena sntiasa positif dan tidak stress serta jg pemakanan..mcm sy dlu pn ada cyst..dr sblm kwen. hingga sy preggy...bila naik bulan ke bulan kehamilan..cyst sy makin mengecil..tp apa2 pn depend pd jnis cyst yg kita alami..ada yg akan kcut n mengecil ms kita preggy..bila bby mkin bsr ia mkin mngecil dan hilang..ada tu dia sm bsr ngn bby..sbb tu doc nk pantau dr semasa ke semasa..lg satu tips tuk kecutkn cyst n elakkn dr berlakunya cyst selepas bersalin kena rajin susukan ank..dlu doc suggestkn sy buat mcmtu.. alhamdulillah lepas tu cyst yg sy hadapi bertahun2 tu dh hilang..cuma doc kata bila ank start stop menyusu bdn kebarangkalian utk berlaku lg ada... apa2 pn mg dpmudahkan segala urusan puan..Allahuma aamiin

sya dlu dr kta ada fibroid tp dlm msa sma sya orgi brubt kg..alhamdulillah dgn izin allah,fibroid tu dh hlg..sis cuba brbt kg jgk smbil2