Jus Mamariam

Salam... Boleh bagi feedbacks x Saye baru nak cuba jus mamariam.. Masih ikhtiar hamil... Kawen da 6bulan.. Period sebelum kawen lg x teratur...bile da kawen.. 2kali baru dtg sepanjang 6bulan.. Bulan lepas x period.. Bile tengok review.. Ramai cakap ok.. Minx tolonk... Feedback atau suggestions ???

13 Các câu trả lời

saya pernah minum jus mamariam untuk ikhtiar sis. Tp saya tak teruskan. Bukan sebab x baik, saya nak cuba banyak tips masa tu. tp tentang jus mamariam sangat buat saya bertenaga, x mudah rasa lapar, keputihan saya dah boleh kawal. Saya suggest jugak sis ambil folic acid dan B complex untuk bagi makanan tambahan kepada sesiapa yang cuba nak hamil. Banyakkan makan buah sunnah, delima dan kurma ajwa. Minta doa dengan ibu dan ibu mertua, cuba evening primrose oil untuk matangkan telur (kat watson ada). Minta suami jugak bekerjasama, makanan tambah zat besi dan folic acid untuk perbaiki kualiti sperma. Tak lupa tahajjud dan zikir mohon zuriat yang soleh.. InshaAllahh sis....

Maaf taw... Saya hanya nak kongsikn pengalaman saya... Dulu saya pun period tak teratur sejak sebelum kahwin... Bila dah kahwin pun still sama... Masalah period tak teratur masih ada... Jadi saya cuba amalkan 1 produk ni.. buatan malaysia... Baik untuk wanita yang ada masalah keputihan,, period tak teratur,, miss v berbau dan lain2 yang berkaitan.... Sekarang alhamdulillah saya dah pregnant 😊😊

Saya minum hb saya masih low..pastu saya bagi sebotol kat kak ipar sebab dia dekat due date..selepas dia consume masa beranak anak dia bengkak² kulit..mungkin tak sesuai..nurse minta jangan consume jus yang bukan dari ubat hospital sebab kebanyakkan ada cuka makanan nak bagi tahan lama dan kandungan gula tinggi..saya pun stop..

Saya xpasti yg tu tapi sy pn period tak teratur kadang 3bln xperiod before kawin, lepas kawin lewat dari tarikh sampai 2mggu lewat. Lepastu sy try madu turkey wawa zainal. Alhamdulillah xhbs 1btol period lewat shri dri trikh and tiap bulan dtg.

Utk ikhtiar hamil bleh cbe makan bee bread..ad yg fresh..ad yg diproses dlm kapsul...bleh cbe cari penternak kelulut..utk dptkn bee bread n amalkan madunya skli..

saya minum juga jus mamariam sbb nk naikkn HB...tapi xseberapa kesannya...untuk ikhtiar pragnent tngok feedback shaklee pun lg ok..

Sis ikhtiar utk hamil. Boleh try madu ajaib turki.. sy amalkn tu xhbs sbtol dh positif. Alhmdulillah.. skrg dh 29 week.. klau sis nk try sy ad jual.

4y trước

Haah saya pun ada baca. Ada kawan suruh try sbb dia kata dia makan madu kan. Pastu saya baru nak order sekali dah lekat ada lah cuba bg kawan yang belum pregnant untuk try madu turki tu. Tapi ada yang negatif. Saya tak kata lah boleh hamil lepas makan. Cuma kita ikhtiar selebihnya minta pada Allah lah kan

Try ambik ‘madu turki soullead’ keluaran dr wawa zainal...sy sendiri guna alhamdulillah skrg nak masok 3rd trimester dh

4y trước

Yer betul awk try okeh banyak kelebihan dia bg suami mkn skali lg bagos💪🏼insyaallah kalau mmg rezeki mesti Allah permudahkan 😁😁

First mkn primerose oil dulu boleh beli kat farmacy,, utk betulkn period pastu period dah regular boleh try mamomhope pula 🥳🥳

madu solead tu baguss. makan sekali je dgn husband terus pregnant. tu salah satu ikhtiar juga. allah yg bagi rezeki. 😁

4y trước

Alhmdulillah. Sme lah sy amalkan jugak. Xhbs sbotol alhmdulillah dh postif.. sy pown ad jual.. mne tau nk suggests dkt kwn2