Ubat untuk hamil

Sya da lama kawen,bole suggest tak supplement utk mengandung

12 Các câu trả lời

Try amalkan avocado mkn dengn telur scramble or rebus jadikan breakfast n minum susu kambing both suami isteri n suami isteri makn folic acid . Monitor opk selepas period bersama pada waktu yg tepat . Keep study tentang opk n key of pregnancy is dont stress . Enjoy with ur partner ! N suami isteri kena tngk jgk tahap kesuburan. If ada masalah boleh consult dengn doc untk take any supplement untuk bantu jaga dalaman. Goodluck sis! I doakan tahun ni n bulan ni u pregnant 🥰

G jumpa doctor utk check apa2 supplement yg sesuai. Slalunya org mkn supplement sbb ada apa2 yg kurang dlm bdan blh topup. Safest supplement pn yg general multivitamin & folic acid. Tp mkn supplement tu x menjaminkn dpt pregnant terus. Klu blm jumpa doctor & dh lama ttc, better g check dlu fertility both husbnd & wife

Slalunya org akn mkn folic acid klu nk pregnant tp folic acid ni bukan ubat utk pregnant ya..sekadar membantu utk tumbesaran baby nti bila dh lekat..paling penting jaga mkn mnum, keep you body fit, exercise, be in stress free environment, make sure no other fertility issue dan redha dgn rezeki

sy period tak stabil, kadang sampai berbualn ii tk dtg , pergi check dkat swasta , doc kata fibroid , pergi gov , doc kata ada pcos , n doct bagi sy ubat duphaston untuk remove pcos tu and bagi period sy stabil , alhamdulillah skarang setiap bulan dh dtg period

Sy 4 tahun Ttc. Alhamdulillah sekarang hamil. First checkup dekat klinik dulu. Lepas tu makan supplement L-carnitine & femine (power life). Lepas tu exercise & jaga pemakanan. Buah selalu makan buah kiwi. Jangan lupa sis doa yg paling penting ❤️

callamilk, asid folic, no caffien, not spicy dan mentalyhealty. mood hamil ni swing. bukan saya je kawal ni semua suami pun saya suruh mkn asid folic atau air holick. no manis. terlalu manis no for good sperm.

kalau dah lama kahwin, better check dulu tahap kesuburan suami isteri kat klinik. minta advise drpd doktor supplement apa yg sesuai.

sy amalkan asid folik 2 bulan sblum pregnant sbg preparation.. Alhamdulillah lekat lepas amalkan asid folik..

saya amal susu kurma & folic asid sis.. jaga makan sklii... alhamdulillah lekat

Tiada. Digalakkan ambil Folic untuk proses kehamilan yg baik.