ruam

Salam/hi Ada x ibu2 yg ada pengalaman anak kena ruam macam ni? Boleh share tips? Dah bawa g klinik doktor bg antibiotik n krim utk sapu tp mcm xda perubahan.

ruam
80 Các câu trả lời

Tukar sabun mndian/ shampoo sebamed sis. Sapu cream 2/3 kli shari. Elak pkai bdak smua. Anak sy pn kena mcm tu sbb pkai bdak. Nsib prsaan ruam tu naik tak truk sngat. Trus stop bdak g klinik ambik cream sapu dn tkr smua kpda sebamed alhmdullilah ok dh skrg.

anak saya pon pernh kene.......cuma pakai cream yg kk bagi je (kalau x silap, aquous cream ngan hydrocortisone), baju baby basuh asing....mandikan baby ngan air je, x perlu sabun......itu cara saya...Alhamdulillah, kulit ank pon makin ok....

Kesiannya..anak sya pon ade ruam mcm 2 tp xlah seteruk anak awk..sy sapu minyak kelapa Dara stiap ari.. alhamdulillah skrg da ilang..2 anak sya anak awal sya xtaw la sesuai ke X..sya juz share..apa2 speedy recovery..Sian kt awk..

Mandi jgn guna sabun dulu. Lepas menyusu sentiasa lap muka baby dgn air suam. Sy lap dgn air suam setiap kali lepas menyusu. InShaaAllah ruam dah makin kurang. Sy x guna apa2 ubat pada muka baby, takut lagi sensitive

Habiskan antibiotik dulu, sabar mummy ye..pakai krim yg doktor bg je xyah campur2..potong kuku baby, jangan pakaikan sarung tangan..kadang2 sarung tangan tu bercampur dengan air liur, kalau dia gosok2 muka yg jadi ruam..

Cube sis pakai demica whitening lation , lation ni bukan sahaja utk putihkan kulit , tapi bole sembuhkn sakit .. Sbb ada custmer sy pakai alhamdulilah ruamnye semakin elok .. Kalau nak bole oder 01126914336

Mcm bby sy first dy baru lahir. Sy pakai kan bedak pureen warna biru ..alhamdulillah, berunsur baek. skrg anak kulit sy bersih dan lembut. Sis cuba laa. Mmg bkesan

bby kakak sy pernah jgk mcm ni... tapi lepas umur bby sebulan, kulit beransur pulih... bersih smpai skrg... mngkin sbb skrg cuaca panas... tu yg naik ruam mcm tu kt bby

ya Allah kesiannye .. org tua kate taik sawan tu putih tompok2 tuuu .. ta cukur rambut 7hari klahiran bby ke ? sbb cukur rmbut tu kotor n buang penyakit ..bidan sy y ckp

4y trước

yes betul tu sbb rambut dr lahir dh berendam dengan drh sbb tu dlm Islam perlu dicukur.. drh kotor kan

Jgn guna sabun baby lg.. Ank sy semua jd, ada stgh ckp sbb kuning ada ruam ni dtg skali.. Sy sapu dgn bedak sejuk.. Alhamdulilah serasi.. Krim bukan2 xbrni lg..