ruam2 biji teruk

hi mommy semua... blh share x sapa2 ada pengalaman baby kena mcm ni.. saya da bawa jumpa doktor bg krim sapu.. tp ruam2 tu makin btambah n tumbuh teruk berbiji2... #baby12day #babyG6PD

ruam2 biji teruk
23 Các câu trả lời

Ya allah ksiannye.. Cuba sapu bedak kaolin yg najah najeeha sis.. Klau xde agent area sis blh oder dlam shopee.. Smua jenis ruam boleh sis.. Ruam susu pom blh sapu dye.. Celah kelangkang bby pom blh sapu.. Saya alhamdulillah slalu sapu bedak kaolin tu kt ank.. Xde merah2 celah2.. Mula2 lahir ad gak ruam2 kt muka.. Kat dahi teruk sikit.. Sy sapu bedak tu jer.. Stiap hari ruam tu brkurangan last2 hilang trus.. Cuba lar sis.. Insyaallah dgn izinnye berkesan

sy penah alami lg teruk jika tidak dirawat mula2 ruam biase dah jumpe dokter and dokter bg ubt sapu still xde perubahan mkin teruk smpai mase dlm pantang sy berpantang dihospital dgn bby sbb bby dah x boleh nk bukak mata doc ckp ade jangkitan kuman and bg antibiotik Alhamdulillah semua ok sis..

Allahu.. Kesiannya baby.. Semoga cepat sembuh ya sayang.. dulu anak sy pun bnyk ruam kt pp.. Sy sapu shaklee herbal blend Alhamdulillah brkesan.. Ramai guna shaklee herbal blend untuk ruam dan gatal2..

Ank saya pun ruam di leher sbb terkena susu breast . Tiap kli susu tumpah ke leher mesti naik ruam . Saya x pkai kn apa pun sbb dia hilang sndri dlm 2 hri

Biasanya bby yg bru ni mndy x yh pkai pape..mndy biasa je,Ank Sye Ad gk ruam..mkin lma hilg sdri

kasian baby cepat sehat sayang saye jiran ade macam ni jumpa doktor kate alergic bedak

stop dulu ubt tu..takut x sesuai...kena g jumpa doktr pakar..sebb takut enzema...

kesiannya baby awak...try pg klinik kanak kanak cheng kt kelana jaya

cuba guna produk tasneem natural skeenz balm , insyaallah mana tahu elok

4y trước

yer btul...krim tu elok mmg bgus

letak bedak sejuk..nnty hilng pelan2,...selamat sikit tok baby