spotting

Salam mommies..kan tanya ada mommies disini pernah mengalami spotting hampir selama seminggu? Ciri ciri spotting flek brownish dan ada sedikit darah.. sudah check Emergency tapi dorg cuma buat papsmear dan transvaginal ultrasound tpi tidak ada membagi sebarang ubat.. adakah baby saya masih sehat? Jagkaan kehamilan saya 6minggu..mohon penjelesan.. sekarang sangat sangat susah hati memikirkan kehamilan saya.. FYi saya memang tidak regular period..

1 Reply

FYI its normal for a new parents to feel beruri...as for my experience, me regulary warded dlu pasal beruri due to spotting atu..(rasa menyesal pun ada pasal boring stay di ward balik2 meliat program sama di RTB Channel 🤣🤣) but its normal as per Dr. Its just a spotting..if ur Dr says something else, then maybe U should feel worry. As per Dr advice, you should be worried only if Darah atu banyak or if baby kurang active or if you feel kn tumbang (paning2). If its just spotting or Brixton Hicks, just ignore it..enjoy ur pregnancy and makan banyak before beranak supaya inda kempunan. Hehehehe .