MINUM MILO

salam.. time pregnant ni boleh minum milo tak?

20 Các câu trả lời

masa awal2 sy suka minum milo..sbb tiap kali lepas makan mesti rasa loya..lepas minum milo rs kurang loya..bleh dikatakan tiap hari la sy beli milo kt tepat keje masa awal2 pregnant aritu..skrng dah masuk 4 bln, dah kurangkan sikit..coz risau tkt kena gdm ng hb drop..heehe..bykkn minum air masak je..sis kalau nk minum boleh je kot cuma jgn kerap sgt n kalau hb low x digalakkan sgt..

5y trước

same2😊

Sy terpaksa minum.. Sbb yg tu je tekak blh terima. Makanan2 lain semua xmasuk tekak.. Mkn je muntah. Jadi nak isi perut tu, sy minum milo. Kdg2 risau jgak effect dkt baby... Pastu sy ni jenis mudah lapar.. Jam 3pg perot rasa pedih mcm kosong sgt. Msti bangun buat milo... Baru blh tido.

Sy selasa lepas baru checkup. HB turun mendadak. Nurse tanya ade minum milo ke? Sy cakap ada kadang2.. so, nurse suggest jgn minum milo sbb salah satu punca HB akan cepat turun. Teh nescafe kopi pun sama..

5y trước

Sy makan ubat dengan air kosong je. Waktu perut kosong. HB turun ke 10.4. Nurse suruh stop milo sbb turun banyak sangat.

Sy mase lapar perut mmg minum milo makan biskut.. tapi 2 3 jam lepas tu confirm muntah keluar balik milo2 tu.. terus rase mcm tak minum milo hmmm

5y trước

laaa yeke

Saya minum je sis, sehari takdapat milo rasa lemau je.Cuma kawal pengambilan sehari. Saya refer doktor,doktor hadkan 2cup sehari.

Boleh tp jgn kerap sis. Tkot kencing manis. And milo ada jugak kandungan caffein walau x sebanyak kopi. Tkot ganggu HB.

Boleh...mcm sy mnum x buh gula n susu..milo O je sbb sy x blh telan susu segar...jDC mnum milo je

Saya nak tak nak kena juga minum sebab milo jak dpt diterima tekak 😭😭😭 saya 10weeks dah

5y trước

sma la kita sis.. lain2 muntah balik

Boleh tp jgn krap sgt...sy mule2 pn hri2 mnum milo..lepas 19weeks sy mnum skali shri je milo..

5y trước

ok sis tq..

sy pun minum milo jugak..sy letak susu sikit je sbb kalau kosong,mual pulak..

5y trước

ok sis tq