normal ke berfikiran negative 😖

salam, sy pregnant 9 weeks. normal ke kalau selalu berfikiran negatif bila terbaca pasal gugur, anak tak sempurna, cleft lip & sebagainya?? hati ni selagi tak scan bayi 20 weeks keatas, tak tenang 🥲🥲 teringin nak tau punca2 kecatatan bayi walaupun dah makan vitamin prenatal hmmm #tolongbagisemangat

25 Các câu trả lời

Time details scan dlu dpt detect baby ada 1 soft marker kat jntung and tali pusat single umbilical artery.terus kena g f.up dgn pakar kat hkl risau baby tak mmbesar dgn okay.doc ckp lg byk soft marker lg tinggi potensi syndrome😭 sometimes benda2 ni tak boleh control dgn sains mmg kehendak Allah.tp sis jgn risau sgt doa byk2 smoga dipermudahkan InsyaAllah

sy rasa normal. sy pun ada prasaan tu. sbb tu dri segala scan sy buat. growth, scan bulanan, detail, 4D 5D.stiap kali scan tnya dr mcm2 brkaitan kuantiti air ktuban, jantung dia, saiz dia mmbesar seiring dgn week kandungan. saiz tulang dia smua.. mmg mcm2 prkembangan dia sy nk tahu. semoga baby kita sihat2 shj.. yg penting jgn trlampau fikir smpai stress.

fikiran negatif tu sentiasa ada tapi saya sentiasa berdoa supaya baby dlm kandungan sihat walafiat. klo bleh rasa nak scan tiap minggu. lepas dah buat detail scan & 5d, baru rasa lega. Letak pengharapan sepenuhnya kepada Allah. tapi tak kira bagaimana keadaan baby dlm kandungan masa tu, akan tetap sayang 🥰

2y trước

heee sukanya dengar positive vibes! ❤️❤️ insyaAllah semuanya sempurna dan sihat. takecare tauuu! tahniah 😘

Normal je dear... Akk pon mcm tu even dh detail scan ms 5 bln tu... And even scan berkali kali smpai la 37 weeks.. Scan swasta je bnyk sb klinik kerajaan 2@3x je scan if tak de mslh.. And masuk wad pon doc scan jgk.. Tp bile masuk wad dh x pikir seme tu sb nk suh keluar je dr perut sb x tahan sakit.. 😅🤣

2y trước

Akk siap g operate gg geraham n mkn ubt lg bagai sb ms tu tak tahu peknen even dah nak msuk 2 bln ms tu... Huhuhu.. Tp alhamdulillah Allah permudahkan semua n skrg dlm pantang.. Baru seminggu melahirkan n baby alhamdulillah cukup sifat and comellll... 😅😅🤣🤣🥰🥰

sama dgn saya 😭😭now dh 36+weeks.. setiap kali scan je dia tutup muka.. kejut takmau bgn elok je tido.. lagi laa otak ni 😭😭semoga anak dalam kandungan ni sihat walafiat, dijauhkan daripada segala penyakit, sempurna rupa paras..

saya pn pregnant 9 week,sblm ni,sye xde lak fikir yg bukan2.tpi semlm,saya buka buka pink,doc scan baby nmpk,tpi denyutan jantung x nmpk😓ya Allah risau sgt2 ni..lgi 2 mggu scam semula. harap semua ok..ttc9years

2y trước

inshaallah...amiin

sama la mcm saya. strunggle sngt rase nyer. kalau boleh hri hri nak scan .. pantang tngok bende yg negtve sikit mule la brfikir mcm2 jd risau sngt. terlampau risau jd nye yla sb baby first. .

2y trước

betul sis, kadang tu nak cari tau pengalaman ibu2 kan sis supaya sedap hati. bila terbaca benda negative mula la risau tak sedap hati 😭

Salam mommy. Saya masa hamil pun risau. Tapi banyakkan berdoa dan amalkan surah Maryam dan surah Yusuf. In sya Allah dipermudahkan dan jangan miss check up, makan vitamin prenatal juga ya.

Saya pun macam tu 1st trimester. Ngis2 fikir baby ok ke tak. I buat nuchal translucency week 11-13 6 days. Alhamdulillah baby ok so far. Skrg dah week 24.

2y trước

Untuk detect kalau ada risk untuk syndrome atau chromosome abnormal hehe boleh check dekat clinic swasta ye. Semoga baby kta baik2 dan sihat 🥰

Sy awal² 1st trimester macam tu.. Lepas tu stress sorg² 😂 Jangan fikir yang bukan² sis.. Semua tu mainan emosi jer

2y trước

tula. kekadang sampai cari artikel pasal itu ini. sy tak selera nak makan asyik tidur je tapi obimin tak tinggal. takut baby tak cukup nutrisi sbb kerap tidur 🥲