Normal ke bayi 8bulan makin turun berat ?

Salam. Hi supermom. Sy nak tanya, kenapa ya anak sy makin hari makin susut berat badan. Sdgkan sehari dia makan 2x dan menyusu lebih 3botol (4oz x1botol) bagi siang dan malam pula df (sy bekerja jdi siang xleh nak bagi df) berat masa bayi 6bulan 6.8kg tapi skarang 8bulan 6.7kg. risau nyaaaaa.

1 Trả lời

Topup pemakanan anak. Umur 8 bulan dah boleh bagi 2x main meal, 1x snacking atau 3x main meal, 1x snacking. Masak makanan yang boleh membantu dalam menaikkan berat badan baby. Antaranya masakan yang berasaskan santan, unsalted butter, susu, yogurt, cheese, potatoes, pumpkin, etc. Jangan lupa jaga jadual tidur baby juga. Jadual makan+susu dan jadual tidur perlu seiring. Dua ni faktor utama untuk tumbesaran baby.

3d trước

Faham. Maksudnya anak awak alah dengan dairy dan telur. It's okay mommy. No worries. Dah cuba santan? Awak cuba double carbs or double protein diet pulak. Elakkan yang anak alergik. Tu je.