Perut Bayi Kembung

Salam smua, sya nak tanya apakah normal bayi mengalami mslh perut kembung? Bayi sya berusia sebulan sehari. Dan ini adalah bayi pertama. Pengalaman yg sgt sya takuti spjg ini adalah ketika bayi sya menunjukkan reaksi sprti neran yg melampau sehingga area pda wajahnya kemerahan. Bahkan dia menangis kemungkinan kerana kesakitan. Apakah itu bahaya atau normal bg bayi usia sprti dia?

5 Các câu trả lời

Stiap kali lps mandi, tuamkan perut dia. Mak kata kalau baby boy kat telur dia pun tuamkan sikit lps tu sapukan minyak telon/minyak yu yee kat perut ngan blkg dia.

kembung perut tu sb atas hisapan xbetul atau kte mkn yg boleh bt perutnya kmbung..Sis sau unt n bt kayuhan kt dia..Klu dia kncing n berak tu normal xade sembelit...

5y trước

Klu teran n berak tu ade drh tkt usus xok..Tpi lau kuning je normal..Asal bby berak xkeras..Tkt kembung nie sb pemknn kte jga sis..Klu ade. bnda xboleh kte mkn bleh btkan bby kmbung..Tp kmbung lpas tu kntut normal

Normal sis..sis jaga pemakanan klo baby menyusu badan..kadang2 apa kita makan beri kesan pada dia..

5y trước

Baby berak normal. Lepas berak baby mcm selesa tp tye next day still juga mcm tu. Apa yg blaku?

Try to give colic drops. Mungkin angin

tuam tuam sikit sis perut baby. inshallah nanti hilang kembung.