Lambat period 6 hari, tapi check pregnancy test tak pregnant

Salam sis sekalian, Saya umur 29 thn. Bln 2 ni tadi sy miscarriage.. then continue makan folic acid sampai ke harini... Since sebelum kahwin smpai skrg tak pernah missed out period tiap bln n jrg nak lambat period, paling lambat pun 3 hari. Tapi bln ni lambat 6 hari,.dah check pkai pregnancy test, tapi result negative. Ade sape2 boleh share pengalaman tak ?

Lambat period 6 hari, tapi check pregnancy test tak pregnant
11 Các câu trả lời

Mcm sy miscarriage 2x 2019 dgn 2021. Mmg trus ke klinik n Hospital check sy dan husb kenape rupenye sy yg pcos. Da tahu punca so sng la kite nk rawat n tackle mslh tu. Alhamdulillah now pregnant 7month dgn izin Allah lps sy overcome pcos sy mkn sihat2, jalan sejam pg2 (sy xsuke exercise tp jalan ok haha) Sy doakan sis dimudahkan urusan dan jgn stress always jaga body and mind ye. Apa2 husb and wife tetap rujuk pd doctor if ada isu.

2y trước

Sy jrg pegi kk sbb husband jenis xsuke tmpt sesak and menunggu lama huhu.. mmg sy ke klinik swasta je nk cpt. Sis cube cri n explore dkt google klinik area rumah sis, tgk klinik yg bt service check kesuburan, klu mcm perlu detail lg check Doc akan bt surat referal ke hospital utk further check.. time ni pun sis kne pilih nk g Hospital gov or private, private sy tahu Hospital umra shah alam sbb sy pegi situ dlu cuci rahim mase miscarriage huhu

kadang2 tu hormon selepas berkahwin dia akan tukar .. macam saya dulu sebelum berkahwin period regular je selepas berkahwin period jadi tak sama dah , kadang2 awal , pertengahan atau hujung bulan pun ada .. apakata puan tunggu sebulan kalau tak period juga try cek upt kalau result tetap negatif tunggu lagi bulan seterusnya cek upt .. tapi kalau tak period juga memang ada masalah hormon so puan kena perjumpa dengan pakar lah ..

2y trước

salam..baiklah.. kita sama² doakan yang terbaik ya. insyaallah. aminnn.

mungkin sis stress sangat ni...saya pun gugur bulan 2.... selalunya akan ambil masa sbb saya tanya doktor...dia tak jadi la tu...akan ambil masa sbb tu la doktor pakai tarikh time scan...apa yg penting sis jangan stress sangat...lagi seminggu 2 test balik asid folik jangan tinggal...saya pun tengah cuba untuk mengandung... semoga ada berita gembira kepada sis sekeluarga...

2y trước

thank you sis doakan saya dan keluarga...semoga ada sinar kebahagiaan dalam family kami.. aminnn... saya doakan sis juga ya..

sy sblm kahwin period ok teratur mcm sis lah klau lewat pun beberapa hari je , tiba2 bulan 2 haritu sy lewat 12 hari period tp tk pregnant pun , tup2 bulan 3 lewat 5 hari sy cek upt 2 line terang ha . Alhamdulillah skrg dh msuk 32week .. InshaAllah sis sy doakan ada rezeki buat sis ya .. kalau masih belum period nnt cuba buat lagi

2y trước

alhamdulilah, tahniah buat sis....baik sis, sis doakan buat saya juga ya

saya pun mcm sis juga tpi skrg dh lewat 2minggu 4hari upt still negative. sy doakn sis smoga sis ada rzeki prgnt dan doakn sy juga ye😊

2y trước

insyallahh.. kita sama2 doa ya sis..

mslh hormon la tu. pg je klinik. nnti doctor bgi ubt turun darah. jgn stress2.

2y trước

cadangan sy jangan makan ubat turun darah lg..mungkin hormon hcg masih rendah dan x bole detect...sy delay period seminggu,cek guna clear blue digital,not pregnant,then sy tunggu lg seminggu sy cek semula guna jenis casset,baru naik line tp samar,sy tunggu dlm 2,3 hari cek semula guna clewr blue,alhamdulillah pregnant 2-3 ..sis sabar dulu masa yg sama jaga pemakanan,folic acid jgn tinggal,jgn buat keje berat yea #ttc3#3kaligugur

Mngkin masalah hormon sis,,xpa kalau sis ada rasa2 mcm pregnant tggu 2mnggu lagi cek

2y trước

baik sisss.. terima kasih

try lg smggu.. klu negative jgak, peg klinik swasta utk scan..

Tgu lh seminggu dua lg.. Then cek.. Moga ad rezeki

maybe masalah hormon