Baby mengeras

Salam semua..sy prgnant 5 bulan..knp baby asyik mengeras ya??dia penat ke mcm mana tu??risau jgak sy..kdg smpai sakit pinggang dan blkang..

20 Các câu trả lời

Kalau kandungan awal lg, doct kt tmpt sy ckp tu bkn baby yg mengeras,, tp rahim yg mengeras sbb dia nak mengembang.. Utk bg tmpt baby bole membesar.. Bila dh 7 bln ke atas bru baby yg mengeras.. Tu apa yg doct ckp kt sy la.. 😅 Sy masa awal2 preggy pun mcm tu jgk, ingatkn baby yg mengeras. . Skrg dh 31week pun mcm tu.. Tp tu baby yg mengeras, sbb ibu penat/stress/tk ckup mkn.. Tp kalau kerap kene la pergi klinik/hosp buat check up.. Tkut tu contraction.. Pape pun jaga diri semua💞😘semoga semuanya selamat melahirkn cahaya mata dn dipermudahkn urusan semasa bersalin nnti 🥰doakan sy jugaa.. 💕💞

Sya ad bce artikel psal ni kt google, klau jdi cmni itu nmenye (braxton hicks) baby tgh brlatih mengeras...memg sakt sikt, so sis kne brsaba jela...sya pon tgh mnghdpinye 😅 at 26week ni...slalu jgak bby mengeras, kite pk positif jek...tpi klau sis dh dekt2 due and then rsa cmtu jgn lak wat xtau...🤣 Tu dh lain lgi dh...

Please pergi hospital kalau selalu mengeras dan sakit.. sy kena time 36minggu. Baby mengeras xberhenti dari jam 6pg xberhenti. Sy pergi hospital. Doc check da bukak 1cm and kena tahan ward semalaman. Keesokan sy pecah air ketuban... rupenya mengeras tu sebab nk beranak.. ape2 sis pergi je hospital check dengan doc dlu..

Doctor tempat sy scan n follow up penah gtau yang mengeras tu bkn baby, tapi rahim. Sy pun tak tahuuu sblm ni 😂 tapi sy 5 months pun kdg2 rasa mengeras. Doctor ckp normal. Kalau mengeras sepanjang hari kena pegi check.

Waalaikumusalam. Doctor saya cakap kalau baby kerap sangat mengeras tu maknanya premature contraction. Kalau selalu sangat jadi kena pergi klinik/hospital untuk mintak advice doctor berkenaan hal ni.

Sy pun sama nak masuk 5bulan,baby mengeras kadang nk buang air kecil pun payah,mcm xpuas,tapi don't or pwrnah bagitau Hi memang biasa Pasal baby membesar so dia perlukan ruang utk keselesaannya

😅tempat sya pulak dr & misi ckp bby lapar tu..sya pun ade jgk rase mcm bby mengeras ..so ikut ckp dr mkn dlm kuantiti yg sikit tp kerap..smpi sekarang da okay..😍

Sy pun kerap kli kne mcm gitu tpii lepas sy mkn bru kurang klau sakit pinggang tu mmg tk blh ckp ap org kata adat orang ngandung mmg ad rsa sakit tu sakit ni

Baby sya 26 week pon kerap gak mengeras tpi bile time lapa jela...leps mkn ok dh, slalu pon cmtu, lapa jek jdi la dy cmtu, dh mkn elok balik...

Normal,sy pun pregnant 5 bulan. Baby pun asyik mengeras je. Nurse ckp xde apa2 baby aktif tu & sdg membesar.