bersalin awal diusia 28 minggu

Salam semua...sy nak tnya pd ibu2 kat luar sna yg lebih berpenglaman....di usia kandungan 28 minggu normal ka klu bby keluar awal dri due date yg telah doktor tetapkan...

2 Các câu trả lời

klu dh 28w tu boleh je bersalin tpi anak prem n duk dlm nicu utk ontau lau ank ade mslh..Klu ckup bln 37w..Dan tme 37w keatas paru2 bby dh mtg..Klu kebwah xmatang lg paru2..

Boleh sis tpi doktor akan pantau sehingga baby betul2 dibenarkan keluar