Cucuk Kancing Gigi ( ATT )

Salam semua..nak tanya ? Kesan samping cucuk kancing gigi ? Mmg akan demam ? Ase letih xlarat dn sakit satu bdn ke ? Sbb smlm cucuk lenguh 1 lengan...mlm ni teruk sakit bdn dn xlarat sgd...

23 Các câu trả lời

waalaikummussalam .. kbykn macam tu lah lepas cucuk kancing gigi ☺️ tpi alhamdulillah sy tkde kesan apa2 lepas cucuk tu .. 22 ank takde kesan .. boleh buat kerja macam biasa 🤲🏻☺️

lain orang lain kesan . kalau saya , tkda juga saya demam & tk larat . sy cuma rasa letih & ngantuk je . balik2 kena cucuk, mandi , tido 🙂🤣

😭😭😭 xbley lenaa..tadi kena cucuk.. dahla nanti kena cucuk lagi...boleh tak nak tolak 2nd dose. 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

4y trước

awalnya 16w 3d.

ikut bdn org jgk rasanya..mcm sy x de demam ke apa cuma rasa length dkt tmpt kena cucuk tu dkt seminggu je la rasa lenguh2 tu hilang

Nurse saya ada cakap haritu memang sesetengah orang akan demam, ada yang lenguh lenguh, lebam or bengkak.. Atas badan orang tu jugak

4y trước

Heheheheh biasa lah tu.. Takpe nanti 2 3 hari insyaAllah okay tu.. Sis jaga kesihatan ye semoga cepat sembuh

Saya lenguh smpai 4-5 hari..alhamdulillah xd dmam2..harini nk cucuk kali ke-2 dah..huhu..jap g mlm mst nk tdo pun susah 😣

Waalaikumussalam, macam saya okay je. Tak demam pun. Cuma rasa lenguh sendi dekat bahagian bahu / lengan yg kena cucuk tu

Sy mse first cucuk just lenguh2 tangan.. Kali ke2 cucuk, bru mggu lepas... Lenguh2 tngn tu x ade, cume ase ngntuk gile...

Mungkin badan awk jenis terkejut kot. Mcm sy lenguh2 dkt tempat inject tu je. Takde sampai demam ke ape. Tahan sikit ye.

4y trước

Takpe tahan sikit ye. Nanti kena inject lagi sekali kena get ready jugak tuu 😅

Sye da dua kali inject kancing gigi so far sme je yg first ngan second. Lenguh sehari je then esoknya da mcm biasa 😊