tanda hamil

salam semua.. minggu ni sy kerap kali sakit bahagian perut, macam senggugut . then lenguh2 pinggang . but impossible laa kalau nk period sebab baru period awal bulan haritu . means bru 2minggu lebih lpas period . kitaran period sy memang teratur.. 2hari lepas ade jumpa doc, upt ngatif . darah ok . dia cakap air kencing sy kotor... so nak tanya, adekah ny tanda2 nk pregnant? if betul.. alhamdulillah pastu, sy ade jgak sakit kepala . kalau betul sy pregnant tp belum dsahkan lg, then sy makan penadol . boleh ke? stgh org cakap jgn makan ubat.. but sy tk tau boleh ke tk . mohon bantu sy

8 Các câu trả lời

Wslm.. tggu period delay 1 week bru check upt semula.. possible je utk rasa PMS lebih awal.. cuma kdg² kita rasa nk mengandung sgt n then hormon serta mind set kita terganggu,menyebabkan kita terasa mcm tanda² pregnant.. jd better utk tggu period delay dulu.. Mkn panadol xde mslh masa pregnant, aspirin n ibuprofein yg x boleh diambil.. cuma jgn berlebihan..

5y trước

okey.. thanks ye . just wait nanti period tk bln depan . then nk check upt lg skali

Kemungkinan besar untuk hamil tu.. saya pun sebelum tahu hamil.. kerap sakit perut dan rasa tak selesa.. rasa mcm bdn nk demam je and kerap pening kepala.. bila member ckp mngkin hamil. Sya still tk percaya sebb bru kahwn kan.. huhu then check upt sbb period lewat 2 minggu.. Alhamdulillah rezeki Allah bg pada bulan mulia.. UPT saya positive

Sma macam sya lah upt negatif sbab air kencing kotor,, dktor kta pantau dlm 3 bulan klau masih blum period.. Last period 19/3/2020 hri tu ada kluar darah² sikit sngat 6-8/5/2020 ada kluar darah sikit sangat tak tahu knpa,, blum check lagi,,,

Eh ni mcm kes saya hari tu. Doc amik urine test and protein sy tinggi..siap ckp macam kidney problem 😅 seminggu lepas cek upt, memg pregnant. Masa tu last period 13/5. G klinik 2/6 . Check upt clearblue 10/6

5y trước

alhamdulillah . tahniah ye,,

Biasanya tnda2 mcm nk senggugut tu possible jer tnda embryo baru nk menempel ke dinding rahim..jgn buat keje berat2 dlu..tggu mcm mn..mntau ada rezeki😊

4y trước

Sma macam sya lah upt negatif sbab air kencing kotor,, dktor kta pantau dlm 3 bulan klau masih blum period.. Last period 19/3/2020 hri tu ada kluar darah² sikit sngat 6-8/5/2020 ada kluar darah sikit sangat tak tahu knpa,, blum check lagi,,,

Sy pun mcm tu.. cuba check air kencing awl pg masa mula2 bangun tido.. in shaa اَللّهُ, ad rezeki awk.. aamiin

Mmg tanda hamil ada stgh mcm tu.. dan kalau urine kotor pun akan rasa mcm tu jgk..

Hold dlu panadol sis. Kut2 rezeki ❤️