Opk positif? Cramp ovulation?

Semalam check opk sbb tak selesa perut & 2-3hari nii keputihan byk, orang kata slalunya tanda ovulasi kebetulan semalam CD14. So result mmg positif laa opk tu kan, jarang check opk kdg check tak update pon kat tracker sbb negatif.. persoalan sy sekarang normal ke sakit peranakan mcm senggugut tu? Sbb sy period tak laa senggugut teruk,cuma cramps sikit je. But harini sakit sangat,macam nk putus pinggang rasa,nk jalan pon sakit. Ada yg pernah alami tak?

Opk positif? Cramp ovulation?
3 Các câu trả lời

Bg pengalaman sy yg ttc 6 tahun ni .. sy selalu try opk lepas habis period n biasanya naik 2 hari je subur utk bd .. sebulan lepas tu opk sy 4 5 hari pekat T n C tu dua line .. sy trus test upt n naik double line dan double cnfrm klinik postive pregnt..

Bagi sya pkra biasa.. sblm ni hormon xstabil.. setiap kli ovulation akn sakit teruk mencucuk smpi kt blkng pinggang. Sya pernah minum panadol sbb sakit sangat.

Dah peak tu sis. Selamat ber bd 😉 ada sesetengah orang bila ovulation simptom macam nak period. Saya pun macamtu.

11mo trước

tq awak...tdi pukul 7.20pm test opk lgi,, masih pekat T line... hopefully ade laa rezeki since bulan lepas punya tak lekat... baru stop depo bulan 7 ritu,, tu yg try track ovulasi sbb baru start period 2bulan lepas,nii bulan ke 3 period normal.