Petua elak bayi suka pandang atas

Salam semua..bayi sy skrg usia 2 bulan nak msuk 3 bulan..yg merisaukan sy bayi sy kerap pandang2 atas senyum2..sy dah cuba petua org tua2 cakap rajin urutkan bahagian dahi dan baca ayat2 suci alquran..tapi mcm sme je .. mommy2 ada ke hadapi masalah yg sama mcm sy?apa yg korang buat?bila bayi akan mula tak pandang2 atas dah? ???..

4 Các câu trả lời

baby saya dlu pun mcm tu. tapi saya biarkan je. lama² takde da. sbb dia baring je kan. sbb tu dia tgk atas.

Pasang ayat2 alquran....pindah tpt letak bby.... Letak baby jgn ada benda2 bersangkut cth kipas.jam.gambar.

5y trước

Thanks sis..mmg dah pasang ayat2 alquran.. kadang tu letak je kt mana2 terus mata dia melilau pandang atas..😣😣😣

Tumpng tny, knp ye bby suka pndng ats? 😁Maaf sya xtau..

5y trước

Oh.. Camtu.. Tkot jugak ye.. Kne bnyk bukak ayat alquran la.. Tkot benda tu kacau...

sekarang dah okay ke?