White noise baby

Salam semua, umur berapa anak boleh tidur tanpa white noise ya? Anak saya kalau tidur mesti kena ada white noise. Kalau tak mmg takkan tidur. Kalau matikan time tidur confirm dia terbangun. Umur anak sekarang dah setahun sebulan #advicepls #bantusharing #firstmom

10 Các câu trả lời

Kena slow2 biasakan tidur tanpa white noise sampai dia terbiasa. Agak take time tp jgn give up walau dia melalak. Budak kalau dah dibiasakan dari baby mmg mcm tu lah melainkan one day dia surprisingly taknak tp ni tak jadi kt semua budak (harap2 jadi kt anak awak). White noise, buai, soother, bedung etc sama shj konsepnya. Mcm saya mmg tak biasakan anak dgn benda2 tu semua walau benda2 tu mudahkan urusan kita sbb anak cepat tidur. Sebab saya suka travel & anak hantar pengasuh so nk taknak dari nb saya biasakan je dia tidur sendiri tanpa apa2

ank sy skg usia 7 bulan + pn sy msh gunakan white noise .tp tukar2 bunyi la .mcm ank sy dgr bunyi air trjun cpt tidur . rasa nt dia dh bsr sikit mungkin xpyh dh guna bunyi white noise

myb sbb dah didik anak..setiap kali tidor psg white noise. jdi anak dh terbiasa. myb sbb tu susah kot..blh try pelan2.. kurangkan..innShaAllah..semoga dipermudahkan

sy smpai sekarang masih pasang zikir utk anak2. waktu pagi baru tutup. anak 1st dah 2tahun 9bulan anak 2nd 11bulan

Bergantung pada anak. Anak saya dari lahir sampai sekarang 1y++ tak pernah pasang white noise.

Anak sy white noise DIA zkir. Kalau tak ada zikir dia minta. Nak laillahaillah🤣

maaf nak selit tumpang tanya mmg berkesan ke white noice untuk semua baby? or certain je?

9mo trước

Mngkin certain baby kot..sbb anak saya msa kecik tu xberkesan..😅😅

Alaa tkt pulak.. anak sy skrg pon asyk nk dgr white noise time tidur.. bru 5bulan

white noise tu apa ya n mcm mn bentuknya..maaf first time dgr

9mo trước

oh terima kasih sis..saya ingat white noise tu hanya bunyi alunan zikir2 ke ayat quran ja ke rupanya byk jenis.

selama anak nak..