Uri/placenta rendah

Salam semua. Sy skrg 13w2d. Semalam sy ade pegi scan utk kali pertama. Doktor cakap placenta saya agak rendah. (Saya berbadan plussize) Tp dia cakap nanti placenta akan berubah and naik balik kalau kandungan dh membesar. Sy sedikit risau la buat masa skrg. Jadi ada tak tips atau benda yg sy boleh elakkan supaya tak tejadi perkara tak diingini. Ini pregnancy sy yg pertama . Tq in advance.

1 Trả lời

Biasanya time baring tu, rapatkan kaki dkt dinding. So jadi bentuk L. Tak pun sujud lama2. In shaa Allah boleh naik lagi sbb awk baru 13w. Cuma jangan buat kerja berat2 laa. Bersama pun tak digalakkan.

4y trước

Ohh tak pun letak kaki dkt kepala katil ke tapi tak perlu rapat sangat. Janji kaki macam tinggi gitu je laa kan. In shaa Allah uri akan naik balik. Doa banyak2 ye.