Kurang berat badan

Hi,salam semua... Sy nk tanya,bagaimana nak tambahkan berat badan sy ketika preggy 2 bulan ni?Any tips? Berat bdan sy 41.3kg tp nurse nak sy naik ke 45kg utk check up yg akan dtg nanti.

18 Các câu trả lời

Saya hanya boleh makan sup daging je..berat 44kg time tu sbb alahan.

Jgn skip makan malam

Berat kita sma..huhu

awl2 ni mmg mcm tu alahan sume tp lps dr tu in shaa allah berat akan naik mcm sy mula2 alahan xda teruk tp xlalu nk mkn lps dr tu nurse pn terkjut berat bdn naik mendadak 😅

bykkn minum ssu

Trimister pertama normal kalau berat krg sbb perubahan horman n alahan, nti bila alahan dh berkurangan insyaallah berat akan naik sikit2

Mak aihh nurse ni pon xagak2 nk naik byk sgt tu... Klu dpt naik sekilo pon ok dh.. Slowly la ckp kat nurse tu😂😂 dulu anak 1st sy berat 39 je.. Tp berat naik sekilo2 tiap bulan jd nurse ok je.. Nk buat camane kan klu dh mmg badan jenis kecik.. Mkn byk pon susah naik..

Kdg2 ad org berat tulang 😂 sb tulang diorg besar even kita ni yg da mkn banyak still berat 42 mcm sy..sy pun tgh preggy..4bulan since 3 bulan lg sy da normal mkn...alahan da xde,,mkn pun kuat haha sampai bgun tgh mlm mkn still jer berat sy 42.6 😂sy tinggi 161 bmi mgg tk normal lerrr..😂 ok jer nurse sy x suh naikn berat..😂