Makan maggie

Salam semua, saya nk tanya sikit je, preggy 6weeks boleh mkn maggie ke? Tak senang ddk tgk maggie tomyam kat dapur tu geram je nak mkn tapi takut ?

2 Các câu trả lời

Psal makan meggi ni depends. Ade org di awal kehamilan sbb kan rahim x kuat lagi x bole mkan sbb bole menyebabkan spotting atau bleeding. Mcm sye, start makan meggi bila kandungan da 12w mcm tu. Awal2 sye x brani nk mkan 😅 kalau mmg teringin, sis mkan la sesudu dua just utk rasa. Tips: bila buat meggi cmpurkan dgn bnda lain mcm sayur ke ayam ke telur ke. Buang air rendaman pertama, pkai perencah half je jgn smua.

Boleh sy 5week mkn meggi kari . Wt kuah pekat nikmat ya amat hahahaha.😂😂