Kurang tidur

Salam semua saya nak tanya adakah kurang tidur akan mempengaruhi berat bayi? Baby saya 2 bulan berat tak naik dari sebulan, masa dia sebulan berat dah 4kg dari 3kg. Tapi berat dia dua bulan hanyalah 4.19kg. Berak kencing semua mantap tapi baby kurang tidur siang. Adakah ini penyebab berat baby tak naik?

2 Các câu trả lời

ya. nb perlukan 15-17 jam sehari tidur. jadi ibu kena pandai2 kira bila waktu berjaga/tidur. siang sekurang2 nya 2x nap. kalau baby bf, kena susukan lebih 20min supaya baby dpt hindmilk, susu yg berlemak & bagus utk berat baby. mcm sy lahir 3.3kg, 1 bulan 3.8kg, 2 bulan 5.4kg.

10mo trước

sis @Fatin, berat baby sy masih ok. 3 bulan 6.3kg, 4 bulan 7.1kg, last check up 5 bulan 7.7kg. berat sepadan panjang so BMI cantik, normal. nap mcm biasa every 1.5-2jam wajib nap.

Ya. Sebab tu kena jaga waktu tidur baby

1y trước

Baik sis terima kasih