Berat bayi

Hi mommies. Nak tanya ada tak yang ada pengalaman berat bayi kurang dari usia dia. Anak saya lelaki 2bulan berat 3.8kg je. Dia lahir bulan 8 haritu pun kecik 2.0kg. Sebulan naik 1kg. Bulan kedua ni 800g. Normal ke macam ni? #berat #ingintahu #bantusharing #firstmom #firstbaby #baby #baby2month

6 Các câu trả lời

sama mcm saya . girl lahir 2.34kg .. checkup 2bulan haritu berat 3.8kg . graph bmi pom xcntik merah . sbb ank tinggi . skrg kurang menyusu dri sblm ni . nnti checkup 3 bulan kne refer pakar . tengok pakar ckp ape .. ank awk menyusu oke k ?

9mo trước

Alhamdulillah susu okay. Dia minum sikit sikit. Tapi kerap. 2 jam je dia akan minta susu. Anak saya Tinggi dengan berat dia dua dua tak okay

Sama la. Berat anak saya pon x naik banyak utk cek up 2bulan bmi dekat kuning dah. Misi bagi peluang cek up 3bulan nanti if x ok juga kene jumpa pakar. Lahir 3kg, week37. 1bulan 3.67kg 2bulan 4kg saja. Anak sy minum fm. Misi suruh up kan susu.

8mo trước

Harap harap bulan depan anak masing masing naik ke normal 😭😭

Continue penyusuan mcm biase..as long setiap kali check up ade peningkatan berat badan ,tiada masalah.lagipun baby mase lahir kurang berat badan.nti bila da start mkn,should be okay

9mo trước

Welcome..jgn risau sgt..slagi baby belum start makanan pelengkap,penyusuan shj yg penting slain peningkatan pada berat badan baby..kalau ada masalah perubatan yg lain for sure doc da amik tindakan lanjutan

anak saya pn berat kurg naik,, nurse suruh cmpur susu,, nnti NK tgk 3 buln mcm mn..berat baby Mase keluar 2.58 skrg 2 Bulan baru 3.71..

8mo trước

Oh macam tu. Ni belum tahu ya dah okay ke belum? Anak sis minum banyak tak susu fm? Sekali minum berapa oz/ml?

Sama macam anak saya jugak, lahir 2.06kg cek sebulan berat xnaik banyak, nnti hujung bulan ni nak cucuk 2bulan tak tahu naik k x.

8mo trước

Sis anak cukup bulan tak? Saya 38minggu. Tapi dia kecik. Anak first ke? Kalau bukan first anak sebelum ni berat okay?

Doc @ nurse ada cakap apa apa ke. Boleh tengok graph dalam buku anak tu, paras normal atau tak.

9mo trước

Tak normal. Dah jumpa pakar. Pakar suruh teruskan je bagi susu mcm biasa