Berat badan anak...

Nak tanya,,,kalau anak dah sebulan 10hari tapi berat blm sampai 4kg..tu kira berat normal x utk baby?Masa lahir berat baby 3kg.

7 Các câu trả lời

baby saya pun, lahir 3kg, naik sikit juga. 3.4kg je. doc nak pantau 2minggu lepastu, naik 3.8kg. then doc cakap ok jela sebab ada kenaikan yg memuaskan. ada yg cakap atleast kena naik 1kg setiap bulan, tapi apa apa pun ikut pemantauan doc dan rujuk graph. selagi dalam paras normal then should be okay.

Biasanya lepas lahir bby ni berat dia akan kurang dulu dlm seminggu. Kita kena kerap susukan, jangan tunggu dia lapar sbb lagi banyak dia minum susu awal kelahiran ni lagi sihat bby. So awak susukan je bby, nnt tunggu bulan pertama tgk berat dia ok ke x.sepatutnya kena 1kg lebih dari lahir .

Hmm, usually kalau baby dah sebulan lebih naik dalam 1-1.2KG (ni anak saya lah dulu) tapi maybe kena banyakkan susu kot, or tanya nurse any tips tak... nak kata normal tu tak boleh nak jawab sebab tak pasti

nurse kkia xckp pape ke? klo waktu checkup bmi nurse kate xok, diorg dah advice puan utk kena refer doktor ke apa. cuba puan tgk bhgian graph buku anak puan. klo dalam kawasan putih tu kira ok bmi.

biasanya sbulan ptt naik 1kg ..kkia ada ckap apa2 tak? klau tkde normal je kot sbb bby sy birth 3.13kg .. msa checkup sbulan bby naik 4.75kg jadi tkde pngalaman nak kata tak nrmal

Depends on dia minum byk ke x. Ikutkan sebulan dia naik 1 kg kira oklah tu

doktor xde ckp ape2?