Ubat sakit badan for First Trimester

Salam semua. Saya baru 5 weeks preggy. Badan kerap penat, sengal². Kalau nak makan ubat panadol extend bole tak? atau pon jamu² yg tak letih kan badan? Ade effect pada baby tak?

6 Các câu trả lời

Bhy sis. Doktr xbg ubt skt bdn nk2 panadol kt kedai. Melainkan awk consult doktr. N biasa die akan bg ubt plg low risk ntuk baby iaitu panadol yg klinik dorg bekalkan. Ada isu psl panadol kt kedai,. 5 weeks baby kecik sgt bru nk terbentuk sis, lg byk risiko kalau kita mkn ubt2an tnpa consult doktr. Better p klinik ye..Xpe awk bertanya, bgus sgt❤️

5y trước

terima kasih byk2 sis. Nasib tak termakan lagi😚

Normal sis sakit2 badan semasa hamil. Jangan sembarangan amik jamu atau apa2 ubat. Panadol kalau nak amik pun bila betul2 perlu je. Dan bukan panadol macam2 jenis tu. Apa2 kena tanya doctor ye.

5y trước

Sama2 😊

maaf kalau saya bertanya. sbb saya 1st preggy. Saya tak de pengalaman serta tiada adik beradik atau pon sedare mara yg mengandung atau pon anak kecil. Tq atas info nya semua..

5y trước

Sama2 💕

Jgn makan ubat apa pun walau pun jamu..sakit badan minta husband picit2kn asalkan jgn bahagian pinggang,perut.standad mummy first trimester 1 akan rasa sakit2.sabar je lah k.

5y trước

baik terima kasih sis..

Sis try mnum susu je... Mnatau leh kurangkan sakit2 badan... Mcm sy x mnum kopi, milo.. sy mnum susu je.. hari2 mnum.. stakat ni xde lagi sakit2 badan

5y trước

tq sis atas suggestion nya 🤗

Biasa sis sakit2 bdn. Nnt third trimester lg teruk sakit bdn tu.

5y trước

terima kasih byk2 tau awk 😍