deman.

Saya nak tanya. Anak saya menyusu badan tapi saya tgh deman boleh ke saya makan ubat panadol.. ada effect apa2 tak dekat anak bila saya makan ubat panadol.

9 Các câu trả lời

Saya kalau bf if nak ambil ubat apa2 saya ambil ubat khas yang for breastfeeding. Sebab takut doa terlalu kuat / tak sesuai dengan baby. Tapi tak silap panadol ok je mana2 brand tapi seeloknya jangan yang activfast tu. ubat batuk, selesema etc baru saya akan ke klinik / refer pharmacist untuk ubat khas bf 😊

Sy pn tgh mengalami dilema nk mkn ubt ke x.. sblm ni blh je thn klu skit.. tp smlm x tahan sakit kple sy mkn pndol..risau jgk sbb bby fully bf.. sy gap kn 1-2 jam lps mkn pndol br susu bby blik..

Boleh, panadol xd mslh, even preggy women pn boleh mkn, that why panadol ada jual kat kedai biasa.

Blh..sy dlm pantang dlu migrain telan panadol aktiffast.. alhamdulillah bby xde pape..

Bleh.....sy baru brsalin ank 5 sy makan penadol sbb demam.....tp jgn mlebihi dose la

Boleh rasanya..kat hospital nurse sendiri yg bg. Siap tanya nak panadol ke tak..

Skrg ni virus hn1n ... Klu rasa2 demam kena cepat p hsptl...

Sy mkn je.

Boleh