darah nifas atau period

Salam semua. Nk tanya, harini hari ke 31 saya berpantang, darah datang semula and banyak mcm period. Awal pantang haritu dlm 2minggu darah keluar lepastu berhenti, keluar lendir kuning saja. Ni masuk 31 hari darah ada semula. Ada tak mommy2 kat sini ada pengalaman macam ni? Konfius sama ada masih dlm nifas atau dah dtg period 🤔

5 Các câu trả lời

lendir kuning tu masih consider darah nifas. kalau haritu dah berhenti darah (merah/kuning) 15 hari atau lebih, then baru keluar semula, yg baru ni consider darah period. kalau tak, masih darah nifas.

8mo trước

lendir kuning tu consider normal ker, sebab saya baru lepas seminggu lebih keguguran. ada keluar lendir kuning, kadang coklat. risau pula, tapi tidak ada gatal, bau pun bau biasa.

sy dlu hbs 20hri pas pntg drh kering..pstu genap sbuln ja drh kluar smula period.pastu bln strusnya pn dtg bln jgk...pstu smpi 9buln sngkut smula🤣🤣doc kta subur sgt.

darah nifas max 60hari. tp in between tu kalau darah stop dlm 15hari nextnya tiba2 darah lgi dikira period. kalau sye salah btulkan ye.

darah nifas max 60hari dear. kalau darah stop 15hari berturut turut baru lepas tu dikira darah haid

Tak silap saya darah nifas 60hari…

8mo trước

kiranya ni masih dalam nifas la kan, sorry blur sikitt sbb first time