Jahitan

Salam semua , nak tanya berapa lama jahitan lepas bersalin nak elok ye ?

6 Các câu trả lời

Jahitan saya nak dekat 1bulan la..tu pun still ada benang sikit2 tapi dah tak sakit la..nak dekat 2bulan lebih baru benang tanggal completely..lain org lain..yang penting kena jaga betul2

5y trước

Tak..dalam 2cm macam tu..tapi maybe sebab nurse tak jahit dengan betul..sebab dia ada terskip. Dia nak jahit balik tapi aku dah takut sebab sakit dia omg...so dia kata luka yang tak jahit tu boleh heal sendiri..maybe sebab itu kot saya lama sembuh..yang confirmnya 3bulan dah sembuh..tapi ada juga sesetengah org yang saya pernah baca dalam 1bulan dah sembuh...lain org lain sis..kalau awak buat kerja lasak mmg susah dia nak cepat sembuh..

Waalaikumussalam, depends. InsyaAllah nak dekat 1 bulan elok lah. Banyakkan makan oren sunkist untuk membantu penyembuhan luka dari dalam

Sy jahitan 1 minggu dh elok sbb mkn ikan haruan yg segar cepat baik utk jahitan dan dalaman kita...tu pengalaman sy bersalin ank 3 org....

5y trước

Mmg cpt sbb mkn ikan haruan bt sup

Plg cpt dlm 2minggu da sembuh. Bnyk kn mkn orange dgn cuci pkai air garam

Pengalaman sy 3 hari dah ok, jahitan pun x nmpk dah🙋🏻‍♀️

Wassalam. Seminggu or 2minggu.