period tak teratur

salam semua, just nak minta pendapat.. saya dah lewat period 2 bulan lebih. last period bulan 11. dua minggu lepas check upt -ve and minggu lepas check upt naik double line.. terus pg klinik utk confirmkan pregnancy. kalau ikutkan tarikh last period dah lebih kurg 9w.. tpi bila scan doc tak nampak apa2 and minta datang scan lagi dalam 2 minggu. normal ke mcmtu? period tak teratur ni baru jadi 2 kali. sebelum2 ni period normal setiap bulan...

6 Các câu trả lời

Sama macam saya, last period bulan 8,pregnant bulan 11 . Normal , tarikh ovulasi awak lambat sebab cycle period lama since irregular . Boleh jadi terlalu awal dan lain wanita lain progress dia .kalau nak tahu berapa weeks boleh buat test darah beta HCG untuk tengok dah berapa weeks @ tunggu lagi 2-3 minggu untuk repeat scan.Usually dah ada janin nanti,baru Dr boleh kira umur anak and estimate delivery date . Jangan risau ya,jangan overthinking .Teruskan makan folic acid , elakkan stresss. Kalau ada brown spotting / bleeding cepat cepat pergi klinik untuk cek.once double line , ada HCG dalam badan, kita dah pregnant.Baby growth take time , nanti bila dah 10 weeks ke atas baru tally pembesaran every weeks

klu period jenis irregular, mgkin normal kot.. sbb klu btol baby mbesar ikut umur dia 9 weeks spatutnya da bley nmpk kantung, janin & heartbeat baby.. maybe period x teratur, tarikh persenyawaan lmbt, jd mgkin sbenanye awak bkn 9 weeks.. ape pun ikut nasihat Dr ye..

8mo trước

okayy baikk tq ☺️

kalau naik 2 line , pergi hospital x nampak , mmg doc akan syor kan lg 2 wks baru dtg , sya pun macam tu jugak , 7 weeks baru nmpk katung , 9 wks baru nampak baby , banyakan rehat , jgn stress2 , nanti cek lg upt okay

8mo trước

okayy baik tq ☺️

Awk jge dri dlu insya allah.. Mcm sy ank no 1 n 2 7w smua dah nmpk heartbeat smua.. Tp kndungan ke 3 ni 8w pun 0 lg.. Repeat 2w alhamdullilah smua dah ade skrg 34w dah

sy dulu test upt double lines terang, scan dh nampak bentuk kaki tgn kepala pun kena 3kali tiap minggu scan nak tetapkan edd

Lpas tu sy dah cek double line trus beli folic acid kat farmasi..mkn dlu