Penjelasan

As salam semua. Di sini saya ingin bagi pencerahan pada bakal2 ibu yang keliru, selalu, tak tahu tentang awal kehamilan. 1. Selalunya kalau dah seminggu tak period pergi la check UPT. Kalau 2 line confirm pregnant. 1 line tak confirm. Kalau samar2 check lagi a few days later. Ni dah 2 3 bulan tak period pastu tanya orang dalam ni mana orang tau kot awak ada masalah. 2. Check kantung kalau nak kepastian baby ada ke tak semua check la 10 weeks ke atas. Kalau check 4 5 weeks mmg la tak nampak apa. Ada tu 2 minggu. Saya sendiri pun 12 weeks baru nampak. 3. Check kesuburan suami isteri tak perlu upload dalam ni kalau boleh biar lah jadi simpanan suami isteri sahaja ya. Tak faham kenapa kena share. 4. Ni apps untuk ibu2 bakal ibu dan yang trying to conceive. Masalah rumah tangga suami nak bermadu suami tak kerja boleh share kat Facebook KRT. Maaf ye kalau posting ni melukakan sesetengah pihak. Sebab bagi saya masalah kecik boleh google. Kat sini banyak lagi masalah besar orang nak share kadang2 tertinggal bawah2.

2 Các câu trả lời

Sbb it’s easier to ask than to read for some people. Sharing is caring kan. So,dorg pun share kesuburan sekali mna tahu yg tgk boleh jd subur. ✌🏻 I agree,klu dah sebulan dua tak dtg haid tolonglah pi klinik jumpa doctor.

Indeed! Dah jadi bini orang, bakal mak, mak budak ni kenalah matang, kena tambah banyak ilmu pengetahuan dengam membaca, tanya Dr & nurse yang merawat kita, tengok video YouTube ke pasal masalah sendiri. That's it!