Batuk Berkahak

Salam semua, ank sya btuk berkahak sdgkn ospital da bgi ubat... Msih tak hilg kahaknya.. Da, mcm2, sya cube, hilgkan kahak ank sya.. Tpi msih ada.. Sejak mkn ubt jnis syrup yg ospital bgi... Njis ank sya warna hijau lumut.. Ank sya bru 3 month... Risau la sya kahaknya msih ade.. Ade ppe pndpt tak?

181 Các câu trả lời

sekarang fully breastfeed or mnum susu formula,kalo breastfeed xyah risau,meniarapkan baby dan tepuk belakang badan baby,tp pastikan tangan ibu atau ayah di lengkungkan sedikit ,buat dengan kerap,boleh juga cube sapu minyak yg sesuai dengan baby seperti youbaby atau tasneem atau lain2

anak saya 3 bulan jugak ada kahak .tiap kali mandi saya mandi kan dgn air suam dan sapu minyak Cf -rub tasneem pagi petang. suhu bilik pon biase je ta bole sejuk sgt. dan stop trus susu fm ,dan sekarang alhamdulillah tido da ta berbunyi kt hidung , kalau ta tido die paling tergangu

Walaikumsalam sis,Sama sis,baby sayapun baru 3month juga, kena batuk berkahak,Saya bakar minyak bawang putih lepastu lenyekkan dlam satu bekas Lepas Tu campur minyak baby telon.Baby saya muntah keluar lendir banyak,saya Beli penyedut hingus ,juga untuk sedut hingus baby..

Waalaikumsalam,.. Anak sya pn batuk berkahak uga,.. Umur baru 3bulan,.. Tpi sya ksy minum anak sya air perahan daun peria hutan agak² 1sudu gitu dan campur madu sikit,.. Bru tu ksy minum dgn c bby,.. Brapa minit gitu lupas dia minum,. dia akan keluar kn dia punya kahak,..

Anak saya masa sebulan lebih selsema n batuk berkahak saya bawak pegi klinik ambil neb n sedut kahak.. doktor tu cakap normal baby berkahak sebab lebihan lendir masa lahir nak pulak sekarang masa bersalin hospital dah x sedut mulut n hidung baby macam dulu..

ibu Cuba bagi wap baby dengan Air rebusan bawang putih selama 15minit.Lepas tu sedut kahak yg keluar melalui hidung.Buat seawal pagi sehingga kahak hilang.InshaAllah berkesan.Anak sya pun baru 3bulan.Saya amalkan petua orang dulu².Alhamdullilah,Serasi dengan Anak saya.

Anak saya masa 21hari batuk bekahak Bawak p klinik Swasta kene neb n sedut kahak.. Pastu still ada lagi.. Macam2 minyak saya try n error.. N Last yang nampak anak makin selese n batuk hilang lepas guna AOW.. tiap kali mandikan anak saya akan letak potongan lemon..

sebaya anak saya, masa anak sy lahir pun berkahak, tp sy kerapkan sapu minyak aow, ari2 sapu jer lepas mandi tu, tiap kali anak sy berak mesti berlendir, kadang muntah.. alhamdulillah, anak serasi ngn minyak aow tu, sekarang dia berak pun dah xde lendir dah..

lepas mandi tepuk belakang baby slow2 lendir tu akan keluar dari jeluak or berak dia tips dari nurs...lepastu beli ubat cair lendir contoh you baby or tasneem gf-rub... memang berkesan lepas mandi je pakai sebelum tido pun pakai kan slow2 akan hilang... 🤗

sapu minyak bawang putih bahan bawang bakar di dapur tuang minyak x kisahlah minyak apa saya bubuh minyak zaitun..pastu lenyek kan bawang putih tu dlm minyak sapu kt dada belakang tapak kaki baby insyaallah kahak akan kluar melalui berak baby