Batuk Berkahak

Salam semua, ank sya btuk berkahak sdgkn ospital da bgi ubat... Msih tak hilg kahaknya.. Da, mcm2, sya cube, hilgkan kahak ank sya.. Tpi msih ada.. Sejak mkn ubt jnis syrup yg ospital bgi... Njis ank sya warna hijau lumut.. Ank sya bru 3 month... Risau la sya kahaknya msih ade.. Ade ppe pndpt tak?

167 Các câu trả lời

Baby sy pun sama..tp skrg sy dh beli mesin neb sndri..ubat neb beli kt klinik..khas tuk cairkan kahak..masa usia baby sy 32 hari die masuk wad..sbb nafas laju,batuk berkahak, jgkitan kuman kt paru2..kahak tebal tu bahaya tuk baby..tu la punca jangkitan kuman kt paru2..better pg klinik neb tuk cairkan kahak..now baby sy 3 bln jgk..still batuk berkahak..hari tu dh pulih..then ade batuk semula..baby mmg ssh nk hilang kahak..

Anak saya pun selalu kahak, saya letak cream youbaby mmg berkesan.

2mo trước

Cream youbaby mmg recommend 👍

mmng tu . anak sy bru 2 bln 27 hari . time warded tu ari umur dia 1 bln 14 hari .. xda batuk , xda selsema . tiba² ada kahak . doc on antibiotik pakai jarum . pastu smbung oxygen . 9 hri warded . pastu doc bg ubt cecair antibiotik . skg pun msih batuk bekahak . bila tnya doc . diorg ckp sbb bby belum cukup suntikan . imunisasi bdn blm ada . jdi tu la bby sng dpt sakit . majoriti semua cm gini la jugak . 😔

pergi hospital swasta minta pump baby . sian baby tu kalau tak rawat awal. lagi satu kalau ada baby beli ubat ni nama *vaporub viks* untuk kegunaan baby setiap kali baby mandi sapu viks tu depan belakang dadah. sehingga kahaknya kurang. saya dah cuba baby saya kene 2bulan hari tu. lagi jangan bagi orang lain sentuh dulu baby buat setiap hari. elakkan dari abuk dan asap rokok ya sis. semoga bermanfaat☺️

haritu anak saya pon batuk berkahak, bila dia batuk tu memang kesian sbb x lepas. masa tu bby baru nak masuk 2m. lepastu pergi klinik tanya doc sbb apa sbb kahak dia banyak. doc kata myb sbb susu jugak. sbb anak saya susu campur. so anak saya kena minum susu yg ada HA je. cth NAN HA. Alhmdulillah sampai harini anak saya ok x batuk berkahak dah. tapi dh nak masuk 4m ni lagi suka susu ibu🤣

anak menyusu badan ke,kalau menyusu bg je susu badan,nanti kahak akan hilang,pasal minyak ni ikut baby,ada baby sesuai dan tak,kesan berbeza,anak saya pakai tasneem kurang effect,pakai minyak youbaby kahak senang keluar,buat tangan bentuk u shape sikit dan tepuk belakang badan untuk longgarkan kahak,kalau risau bawa g klinik swasta minta nap untuk cairkan kahak supaya pergi kat najis

baby sy pun terjangkit ngn abgnya batuk dan selsema.. baby 1m++, dkt 2 minggu jugak nk hilang.. sy lumur balm garlic baby.. ada dijual dkt farmasi.. letak kt dada, blkng n tapak jaki tiap kali lepas mandi n tukar lampin.. boleh jugak sapu nipis kt btg hidung dia. sy jugak topup ngn sterimar.. sembur sterimar bila hidung dia tersumbat..baru nmpk lena tidonya lepas sembur sterimar tu

anak saya pun selalu batuk ii kadang ii dengar macam ada kahak ..kadang ii macam batuk kering.. pastu idung dia pun slalu macam tersumbat je .. bila tanya nurse dia kata mungkin kipas kut ..x check apa pun .. dah x kasi kipas kat anak pun bila tanya lagi dia kata kipas adehhh .. anak bawah 3 bulan

2y trước

hi sis . anak saya dah masuk setahun 2 bulan . kahak pada awal usia baby tu normal je sebenar nya . nanti dia akan keluar sendiri . kalau nak kepastian kan tiap kali datang checkup baby awak tanya je nurse okey . biasa nya kahak tu nanti keluar melalui poop baby

Ye anak saya 2 kali warded disebabkan batuk berkahak, dan nafas laju disebabkan jangkitan kuman di paru paru kene Pakai oksigen.. tapi masih ada lagi kahak , Cuba laaa Pakai minyak cengkih, anak saya nak masuk 4 bulan , sekarang pun saya tengah Cuba minyak cengkih, tengok pada bernafasan dan tengok perut dia , kalau ada lekuk pergilaa bawa ke hospital terus ye

Anak sy pun jenis nafas bunyi kahak.. kdg tu dia keluar muntah susu.. jeluak susu sekali kahak.. ada masa tu keluar lepas mndi.. pernah jugak pergi sedut kahak dia sebab dia muntahkan susu mcm air paip smp keluar ikut hidung.. tp rawatan kahak ni sebenarnya kena ikut persekitaran.. kalau bersih anak mmg xda kahak sgt.. tp sy jenis pergi hospital utk sedut kahak anak..