Batuk Berkahak

Salam semua, ank sya btuk berkahak sdgkn ospital da bgi ubat... Msih tak hilg kahaknya.. Da, mcm2, sya cube, hilgkan kahak ank sya.. Tpi msih ada.. Sejak mkn ubt jnis syrup yg ospital bgi... Njis ank sya warna hijau lumut.. Ank sya bru 3 month... Risau la sya kahaknya msih ade.. Ade ppe pndpt tak?

188 Các câu trả lời

Kalau hijau dia punya najis tu kami pnggil senudong kak.. ertinya baby tu sjuk.. tp bgus njis tu kluar.. kerap bg dia susu spya najis tu kluar..

Saya tiap malam letak Bawang sebelah dia. Alhamdulillah kering selsema batuk pun jarang dah. Setiap malam saya potong sebiji. 3 hari dah baik

boleh pergi clinic yang ada mesin sedut kahak. ni hanya untuk selesakan anak. kalau masih batuk, kena rujuk balik hosp & hosp akan tukar ubat

sy masa dlm pntg ank batuk mcm² cara sy buat rawatan sonotron pn buat.. p klinik p hsptl tp masih xlega sampai ank jd penat kena tahan wad..

bakar bawang putih, pstu lenyekkan dan campur dgn mnyak zaitun. lepas mndi or sblm tidur, sapukan dkt dada n blkang bdan. InsyaAllah berguna.

Sy sapukn anak sy minyak ni dekat dada tapak kaki nd blkg dia sapu dekat hidung sikit setiap kali lps mandi insyallah seselma batuk kurang

Masa anak selsama and berkahak saya bagi eo r.c young living sapu kat dada depan belakang . Alhamdullilah esok tkde dh bunyi kahak tu

Sye guna cream youbaby sapu dkt bhgian dada dgn belakang bdn dr ank Nb smpai skrg 3bln.. Bgus utk batuk2 berkahak,dmm, ruam merah..

boleh try minyak asmak. sapu kat dada. nanti kahak akan keluar melalui tahi. saya dah try, anak saya 3bulan jugak. slowly berkurang

3 month boleh makan ubat ke? sebab anak saya pun batuk tapi doc langsung tak bagi ubat...buntu dah nak buat macam mana

2y trước

klu KT KK, mmg doc tk bagi. mmg baby X blh mkn ubat..tpi Kita as a parents kesian tgk ank sakit, lagi2 batuk teruk kn. sy bawa baby pgi Private clinic(baby specialist), Ada ubat baby & safe for baby.