nak kan kepastian...

salam semua... ade x yg mcm sy.. lupa tarikh last period.. then dctor kk bg tarikh due ikot besar janin kite.. smpai mase nk brsalin tu, sama x baby keluar dgn tarikh dctor bg... sy dh 39weeks 5day... tp xde tnda2 nk bsalin lg... trikh ikot trikh dctor kk bg... t. kasih smua...

7 Các câu trả lời

Sy lbih 12hri dri tarikh scan.. ikut tarikh scan sbb xingat tarikh last period.. so kira overdue lah.. then serah dri d hospital, kena induce smpai 3kali.. at last pintu rahim buka 4cm tp jantung bby lemah trus kena emergency czer.. rmai org ckap jntung bby lemah krn ubat induce.. tp xtahu lah btul ke x..

5y trước

Betoi,adk ipar sy pun mcm tu,dh bkak 6cm tp jntung bby lemah kna czer,sdangkn dy bley normal

Sy 🙋 trlupa tarikh period.. Doktr scan due 16.01.2020.. Tp sy brsalin 07.01.2020.. Brsalin paksa sbb leaking ketuban..

Sy preggy ank ke3 xingt last period.. doc bg edd ikot result scan..ptt due 24/4/2016 tp sy bersalin 19/4/2014..

Alhamdulillah, sama sis... Kalau lari tarikh pun x jauh... Sy pn xigt period last tp bsalin trikh due

5y trước

sy jangka nye esok 22hb... in syaa Allah harap2 mcm tu lh... amin2

Sy pun lupa date period ank yg ke2 then dorg scan ikot tumbesaran janin,due 21 bersalin 13

Klu sy period tak teratur,mmg ikut tarikh scan saja,tup2 bsalin 2mgu awal dr due date.

Sy mmg lupa..bersalin ikut scan 31/8

5y trước

yeke... harap2 sy pn ikot mcm scan jgk lh...