Kiraan due bersalin

Salam.. sy nak tanya better bagitau tarikh last period yg tepat atau lewat seminggu ea dkt nurse KK nnt ? Sebab setengah org ckp lg bagus bg lewat sikit dr tarikh last period.Tq. #mommybuntu #1stimemom

13 Các câu trả lời

Bagi je tarikh sebenar. Ni pun berkaitan nyawa. Contoh kalau bagi 14 nov dan scan nanti baby kecik. Kalau awak tipu ckp 20 nov x ke lagi kecik babynya nanti. Pregnant kita x tahu nanti ada mslh apa. Jadi jujur je.

tak perlu tipu2.. bgtau je tarikh sy tepat.. jgn risau bab kena serah diri kalau belum bersalin nnti. doa yang baik2, jaga pemakanan.. insya Allah smpai masa keluar baby nnti.. moga dipermudahkan urusan 😊

apa la yg merepek sangat. zaman makin canggih sepatutnya ilmu pun sama banyak. awak tipu la mcm mana pun, mesin scan tu tak boleh tipu. nak ke baby awak ada problem bila berlaku percanggahan maklumat?

risau sy bca ni 🤣 .yg tukang ajor pun len mcm. bgtau trkh sbnr sis ya. lg stu klu mak ayah asa kncing mnis/drh tinggi pun bgtau jujur ..smua kne jujur. nyawa bby ni. 🙂

cuba tanya org yg bg cdgn utk lewatkan tarikh tu sebab apa ya? sbb sy x pernah dgr nasihat mcm tu. nnt scan doctor detect tarikh nya

bg tarikh y tepat...jgn mngarut ikt ckp org bg tarikh lewt smgu.. .. .. xkn awl2 dh nk ajr mnipu kn...jujur pd dri sndri

Bg je tarikh yg tepat last period sbb nnti awk scan dr akn detect.. jaga kesihatan, jgn stress be happy

knp nk bgtau lewat smngu 🤔?bgtau je trkh sbnr. nt scan pun boleh detect bby pnya size by week sis .

bgthu je sbenar. scan pum doc akn thu. klau ape2 jd. lri dri trikh. bru laa akn menyesal .

saya bgtau dgn tepat..lgpon saya ada GDM tentu dah kena bersalin dua mggu awal..☺️