IKHTIAR HAMIL JUS MAMARIAM

Salam semua. Ada tak ibu2 atau bakal ibu dekat sini yang pernah/sedang consume jus mamariam untuk ikhtiar hamil? Boleh share experience tak sepanjang penggunaan? Saya baru nak try beli untuk ikhtiar hamil, tapi ragu2 🥺 #advicepls #pleasehelp

13 Các câu trả lời

dulu sebelum kahwin period Sy normal..LPs kahwin hujung 2019 period Sy JD xteratur..5 bulan lepas kahwin saya terus nak cuba jus mamariam asyik fyp kat TikTok..masa tu beli 3 botol 199 DPT free gift buah zuriat lagi.. Alhamdulillah Sy minum jus mamariam xhbis pun 1 botol ..Period okey balik LPs tu xdtng..Sy buat test upt nampak samar2..Ya Allah terkejut Sy..Sy amal jus tu xsampai satu botol LGI..bagi Sy jus ni sangat membantu perbetulkan period dan menguatkan rahim kita..jus ad lagi balance 2 botol Sy amal masa mengandung first trimester..so far hilang morning sickness.. sekarang Sy tengah sarat pregnant anak ke dua.. alhamdulillah Sy buat kerja berat2 dari awal pregnant pun xdak masaalah Skrang ni.. Doktor n bidan ckp peranakan Sy kuat....Sis boleh cuba jus mamariam untuk ikhtiar..niat dlm ❤️..Semoga ada rezeki zuriat awak dan pasangan

8mo trước

okey ..hb n xde masalah dgn ke walaupun berat Sy naik..cuma Sy primid umur Bru 17 thn..kahwin awal .masa beranak PLK jln buka .tpy xboleh nk beranak normal sbb jantung BBY lemah so kena czer.

Terus terang saya ambil jus mamariam... sbb selalu terasa letih wpun mkn cukup dan ikut diet dri saranan pakar pemakanan ,cukup rehat, mungkin kerana sya ada THALESMIA+anemia hb paras 9+ shj.. tak pernah ada perubahan.. so, sya start ambil jus mamariam ni bulan lepas.. Alhamdulliah badan tak mudah letih, dan hb sya ada sedikit naik wpun masih lingkungan 9,tp naik sedikit demi sedikit...but, itu terpulang ibu2 yer.. lain org lain penerimaan body-nya.. sya Ikhtiar kerana byk masalah masa mengandung...

8mo trước

allahu, semoga puan baik2 saje ye dan dipermudahkan segala urusan pregnancy journey puan. terima kasih puan sudi share experience puan 💖 insyaallah saya pun nak try jus mamariam nie nanti.

Konsisten ja minum jus mamariam tu sebab bagus untuk luar dan dlm. Untuk yang ikhtiar nak hamil pun sangat sesuai. Saya dah pernah try. Syukur baru 1 botol stgh minum dah lekat. Saya dah try macam2 sblm ni tapi semua pun hampa. Dan folic acid juga membantu 😊

8mo trước

insyaallah saya rasa macam nak grab terus jus mamariam nie. sis boleh share brand folic acid yg sis guna?

Wassalam. Xpernah try jus mamariam tp masa ikhtiar hamil dlu minum jus harum malam tu 2 botol memula pastu mcm xlekat lagi. Then saya tambah supplement ubiquinol. Alhamdulillah sebulan je terus lekat. Sis boleh cuba minta husband mkn sekali.

8mo trước

insyaallah sis, saya kena push husband saya sekali nie hehe 😅. tq sis sudi share experience 💖

Sy ikhtiar hamil sy minum susu efferty. Sis boleh try. So far feedback semua jadi. Alhamdulillah berkesan bg sy dan sy hamil. Rozyana roslan pun mnum susu efferty pregnant. Brp tahun dia tggu lepas mnum susu tu dia pregnant

8mo trước

Sy minum dua jar

sy tak pernah try pun mana mana sebab anak kedua sy rancang guna perancangan keluarga tak sangka selepas berhenti rancang selepas empat tahun tahun ini Allah hadir anak kedua syukur Alhamdulillah 😊

8mo trước

saya pun period tak teratur sbb terlalu stress. tahun lps saya pernah x period hampir 5 bulan 😭, sampai nak cari hari ovulation pun susah. tapi bila saya cek dan scan doktor semua okay je. saya risau sbb period tak normal nie buat saya susah nk pregnant semula (*saya pernah miscarriage lps 6bulan kahwin, skrg dah setahun lebih ikhtiar pregnant semula).

saya pernah try mamariam and efferty, pastu pregnant. so tak tahu yang mana yang function 🤣 yang saya tahu rezeki anak Allah yang bagi, kita cuma ikhtiar je

8mo trước

betul2, saya setuju sis. tq sis sudi share. hopefully saya pun ada rezeki mcm sis 🥺🥺🥺

saya consume jusmamariam + folic acid. sebulan kawen terus lekat, rezeki lah agaknya 😅 tapi boleh cuba ikhtiar 🥰

8mo trước

Alhamdulillah sis..tp baby no 2 ni telan skit je...xmnat manis walaupun manis buah😬..SBB scan boy...yg First girl MMG suka manis.. alhamdulillah xde gdm walaupun mengandung dah usia 38 ni

Saya tgh pregnant lagi sekarang. Tapi tak pernah lagi try mamariam ni. Macam nak try. Ok ke kalau utk pregnant mommies?

8mo trước

Tu la. Nanti kalau ok, boleh proceed amek banyak. Murah skit harga sebotol jadi lebih kurang RM50

Sy crk kesuburan dahulu.. Sy ikhtiar dgn kelapa bakar.. Bru 5 biji, rezeki Allah bg stlh 5 thun ttc

8mo trước

Utk gov ada.. Hospital bahagian O&g.. Pergi sana bgtahu nak cek kesuburan... Inshaallah diorang akan guide n investigate