Sesi Tanya Pakar Bersama Cik Ho Jia Xin dari Pantai Hospital Ayer Keroh

Salam Sejahtera Semua Pengguna TAP! GDM SEMASA HAMIL…Topik ini sudah tidak janggal lagi. Ibu hamil pasti risau apabila mendengar perkataan di atas. Tahukah ibu bahawa semasa hamil, kita boleh tiba-tiba ada kencing manis? Dengan itu, anda harus tahu apa gdm normal untuk ibu hamil dan tips untuk mengelakkannya. Adakah anda tahu apa punca GDM? Bila selalunya ibu boleh terkena GDM? Jika anda mempunyai soalan-soalan seperti di atas, anda wajib ikuti sesi tanya pakar ini. Jom tanya soalan anda tentang pengawalan kencing manis semasa hamil dan pemakanan yang boleh diamalkan bersama Cik Ho Jia Xin, B.Sc (Dietetics) Dietitian pada 22 Jun 2023, hari Khamis. *NOTA: Sebarang persoalan di luar daripada topik dan tarikh yang ditetapkan mungkin tidak akan dijawab atau dipadam terus.

Sesi Tanya Pakar Bersama Cik Ho Jia Xin dari Pantai Hospital Ayer Keroh
14 Các câu trả lời

susu yg berkenan gdm yg mana satu dr

1y trước

Selamat sejahtera Puan. Untuk susu, kita cadangkan 2 gelas susu sehari, Boleh beli mana-mana susu rendah lemak di pasaran yang tanpa perisa.

mcm mn mhu hilang kn kuning bayi

1y trước

Selamat sejahtera Puan. Untuk menghilangkan kuning bayi, dapatkan nasihat dari Dr pakar untuk mengetahui lebih lanjut. Dari segi pemakanan, jika Puan sedang memberi susu badan, Puan perlu mengamalkan pemakanan yang sihat dan seimbang. Puan boleh mengamalkan konsep pinggan sihat (suku suku separuh). Selain itu, tingkatkan rutin menyusu bayi untuk menggalakkan pencernaan supaya bilirubin dapat disingkirkan dari badan.

👍

1y trước

Dear parent, kami berharap anda dapat bertanyakan soalan kerana sesi ini untuk Pakar luangkan masa untuk berkongsi ilmu. Terima Kasih.

hi

1y trước

Hi, Puan. Boleh berkongsi apa-apa soalan yang berkaitan untuk sesi ini.