Mngeras Kerap!

Salam Saya skrg pregnant anak kedua, skrg 36 minggu tepat, sy gdm on insulin + metformin, tarikh serah diri pn sudah ditetapkan dok pda 38 minggu.. Masalah sy adalah hari ni baby kerap mngeras, sy kira ngeras dlm app baby ngeras dlm sejam tu ada selang 10 ke 15 minit.. Tp sakit sgt takde n takda tanda nk bersalin, cuma stiap kali ngeras rasa senak perut dan kt bahagian bawah ke pinggang akn lenguh dan bahagian bwah rahim tu tegang sikit, anak first dlu pn baby bersalin awal juga dlm 36 minggu 6 hari, tp ngeras dan keluar tanda darah lendir kmudian ad cirit birit dua tiga hari sebelum. Untuk kali ni Adakah sy dikira tanda nk bersalin atau hanya normal mngeras kerap mcm tu?

1 Trả lời

Sy ada refer nurse pasal baby mengeras, nurse kata tanda2 awal baby nak keluar. Pastikan gerakan baby cukup 10.

5y trước

Oke la klau cmtu sy akn ke hospital.. Sbb sy td keliru juga braxton hick biasa atau kontraksi.. Sbb tak penah kna mcm ni terima kasih ☺️ smuga smua selamat