klw perut mngeras trus dlm masa 5 minit bgitu tanda bersalin ka ?

dr jam 4 ptng perut sy mngeras selang 5 minit , rasa mau buang air besar pun ada , tp sakit mau beranak tu nd jg .. pecah air @ kluar lendir ndd jg .. itu tanda mau bersalin atau kontraksi palsu ja ?

2 Các câu trả lời

semoga selamat semuanya, ibu dan anak.. kalau kontraksi palsu tak ada selang waktu, mcm sehari mungkin sekali perut mengeras lepas tu hilang.. tp kalau ada setiap setengah jam, setiap 10 minit, setiap 5 minit, kena pergi hospital..

2y trước

kalau dah cukup bulan biasa senang nak balik, tp kalau dah ada bukaan tp tak cukup bulan lagi, Dr akan pantau.. kawan saya hari tu mcm tu..

mcm kontraksi palsu sis..sbb Klau kontraksi Btul tu trus² tu sakit nya behenti pun kjp lepastu balik lgi

2y trước

perut sy mngeras trus jd sy trus p hospital , doc ckp sd 2 cm .. doa kan sy dpermudahkan bersalin ya 😊🤲