Ubat dan muntah

Salam, saya skg 11w. nak tnya boleh x klu ubat yg dpt dr kk tu kita makan selang seli? Makan hari ni, esok x mkn, pastu lusa makan ..sya dpt ubat 4 serangkai. Sbb lpas mkn ubat je pening n muntah. Sya cuba ikut nsihat nurse mkn ubat bfr tido n mnum dgn jus..tp ttp gak muntah. 😞 1st time pregnant. Kadang saya rasa bersalah sgt xdpt mkn ubat, minum susu pregnancy pun muntah, susu kotak pun muntah..sya kesian kt baby, sya xnak stress2 tp bila fikirkan keadaan ni sya jd risau sgt baby xdpt keperluan dia. ada x yg sma pengalaman dgn saya atau nsihat dr yg bpengalaman. 😞 Tq mummy2 smua.

1 Trả lời

Kalau mkn ubt tu pastu pening n muntah blh maklum semula pd nurse utk tukar ubat..lps tu kalau xleh minum susu blh ambil pil kalsium sbgai ganti