hi...

nak tanya ada x mummy yg penah makan ubat yg 4 jenis tu..ada yg mkn keja nk muntah x..sy mkn ubat 4jenis yg kk bg tu..bila mkn jd nk muntah.. bila muntah ya allah busuk ya amat la ubat tu tambah ag ubt yg lam kotak putih tu busuk sgt... patut ka sy tukar mkn ubat len..mmg xleh nk p la ubat 4jenis tu?

19 Các câu trả lời

Kt kk nti boleh tukar ubt, mcm sy kt sni if sy xssuai dorag akn suggest ubat lain cth iberet or obimin.. Nti appointment dgn doc bgtau ja sis xssuai n suka muntah wlpn mnum dgn jus.. If xssuai juga, sis kna beli jenama maltofer.. Yg tu bolh kunyah, rasa milo

5y trước

Byk farmasi ada jual.. Watson guardian ada

Sama la sy...sy cuma mkn acid folic dia jew... Ubt dlm kotak tu ubt tambh darah, sy xmkn pun.. Alhamdulillah Hb okey... Cuma mcm sis.. Kna jgk try mkn, untuk baby dan takot Hb low.. Klu btul xboleh nk telan, bgtaw nurse or dr. Nti dia tuka ubt...

Sy pun tkleh telan ubat tu.. Sy rasa nk muntah dan pening smp tkleh bt keje kat ofis..bile stop ok pulak.. Sy stop terus dan beli iberet kat farmasi.. Alhamdulillah, setakat ni ok je.. Sy mkn malam sblm tido.

Hi mommy..mmg ade juga sy dgr psl ubt tu..j doktor ada ckp sptt nya time nk mkn ubt tu adalah paling sesuai ketika kita nk tidur..so kita xkan rasa loya nk muntah..lepas tu bnykkan minum air putih

sma cm sy mkn yg kotak putih tu mntah teruk sgt.. mntah htm smpai darah tpksa pergi ke hsptl tgh mlm.. dktr srh stop mkn ubt tu dlu..dktr ckp utk tmster prtma xperlu lg ubt2 tu..kna mkn asid folic sja..

Cuba cari ubat nama obimin, kalau tak silap. Rasanya, dalam tuu, lengkap macam makan 4 jenis vit yang klinik bagi tuu. Tapi tanya farmasi atau doc dulu yaa..

Sy mkn 4jnis dr kk tu.. smpai la 21week ni continue lg.. xfikir apa pon. Nk elak dr muntah n bau ubt tu Sy minum sekli dgn freshh oren .. baru seleraaa hihi

Mmg pon, asyik muntah jaa mmg xbrpa boleh go.. Lgpon hb asyik low ja.. Then doc tukar ubat consume dgn zincofer plak.. Alhamdulillah hb naik sikit.. Huhuhu

Saya pn dapat ubat tu . Tapi mcm sis juga muntah tekak taknak terima . Lastly pergi farmasi beli iberet . Alhamdulillah okey . Hb pn okey

Sy dpt new obimin. Yg pink terang besar ty.. Okey je setakat skg. Disuruh ambil malam sebelum tido.. Tp 4jam sebelum/selepas makan, jgn ambil susu.