Zinfocer

Salam, saya sekarang 14 minggu. Baru ni pergi KK nurse bagi zinfocer untuk gantikan asid folid yang sy makan sebelum ni. Tapi setiap kali sy makan zinfocer, mesti akan rasa mual & muntah. Sape tahu vitamin ape yang boleh gantikan zinfocer ni? Selama sy makan asid folid, takde pun muntah muntah angin semua ni ?

2 Các câu trả lời

Sy makan iberet, dalam tu dah cukup semua, acid folid vit C etc. Tak perlu makan yang 4 biji dekat kk tu. nurse pun suggest iberet bagus. Tkde rs nk muntah lps makan

Bgthu kk n minta tukar.. depends pd kk boleh supply vit lain atau x.. mcm sy, sy consume iberet je, bli sendiri sbb kk cuma provide zincofer shj

5y trước

Try mkn dgn jus oren / air perah limau / lemon atau mkn sblm tdur.. stgh org menjadi.. kalau x ok jga, mmg kena minta tukar vit..