Buasir sewaktu hamil

Hi salam, saya sebelum mengandung memang pernah ada buasir. Tapi sekarang bila mengandung buasir agak teruk. Tiap kali buang air besar mesti akan jadi buasir. Kadang saya berjalan lama sikit dekat mall pun ada rasa tak selesa. Buat masa sekarang masih boleh tolak balik. Cuma saya nak tanya, kalau skrg 25w boleh lagi ke ada peluang untuk sembuh? Perlu gunakan apa apa ubat tak? And adakah akan effect untuk saya bersalin normal? Terima kasih semua.

1 Trả lời

ada kawan share dia buat sitz bath dengan epsom salt/magnesium flake, elok untuk buasir kata dia. tak sure akan affect proses bersalin atau tak. tapi kalau bersalin nanti meneran tak kena cara most probably akan makin teruk buasir tu.