Perut Tak Nampak

Salam saya nk tnya. Normal ka 16w perut tk nmpk sgt? Lepas mkn rasa laa buncit sikit. Bila scan pon alhamdulilah semua okayy jaa. Saya cuma risau jaa sebb sebelum ni pernah ada kes dah pastu hb pulk low? boleh saya tahu pendapat momy semua? Help mee! #firstbaby

26 Các câu trả lời

Tengok org. Selalu 1st baby lambat nmpk perut sbb perut kita tak pernah strech lagi. Lepaz tu tgk badan jugak. If bdn obese pn lambat nmpk sbb perut kita byk ruang utk rahim membesar. Selagi doctor kata baby sihat n normal, jgn risau ye.

Normal sis..as long baby sihat n sis sihat..takde masalah alhamdulillah...ikut kulit perot mommy juga..ada yg cepat nmpk..ada yg lmbat..tp kalau scan baby normal ok la tu..sy 17w dh timbul baby bump...now dh 24w..lg besar..aiyyooo..😅

Aduiii laaa perot besar2 cecpt nak pegi manaaa. Normal ahh tu kecik ke besar ke tgok pd ketebalan kulit memsing yg penting ank sihat kt dlm tu. Haish xphm dgn org nk perot besar cecpt nii..

klu first bby selalunya mmg slim je..rindu mau pregnant perut kecil🤭..sbb lps bsalin xda pyh la nak pakai bekung segala😂..tapi bla ank ke2 n seterusnya jng harap perut kecil🤭😂

Normal sis. Saya pun mcm tu tp bila dia dh start besar sis pun x sedar ttiba dh makin besar perut. Hehe saya bila dh start naik terkejut tngok setiap hari perut mcm lain.

Normal for 1st baby.nty anak seterusnya jgn tkejut perut bsr dri yg 1st tp tak semua ibu pregnant mcm tula😅 yg pntg ibu n baby sehat,syukur alhamdulillah

Normal sis sy 6 bulan pun mcm buncit je.. tu poen org tnye preggy ke? Sbb nmpk buncit kn tp xpe as long as baby sihat berat ok walaupun berat maknye xnaik.. huhuhu

Wassalam. Normal sis. Saya dah masuk 6, 7 bulan baru nampak sikit baby bump. First baby mmg lambat sikit. Second baby InsyaAllah awal dah boleh nampak.

sy pon dah 5bulan xnmpak lg hahaha .. normal tu.. lg lg anak pertamaa .. sabar jaa.. nt dh masok usia dia besar , memboyot la nak bawak😂