sakit cram di punggung

Salam, saya nk tanya.. saya bru 27week. Perut pn makin besar... puan2 semua ada prnah sakit cram di punggung sampai susah nk brjalan dn buat aktiviti harian. ? Mcm mne nk kurangkn sakit n senaman yg mcm mne yg sesuai ya?.. blh share pengalaman? saya first baby. N ini memg first time kne sakit yg mcm ni..sampai cram sblah kaki.

7 Các câu trả lời

Pernah jgk tp sekali dua cmtu..adoi seksa teringat..sy pg mengurut..tok bidan tny prnh jtuh x ms dulu2..mmg prnh jtuh thempap..kesan tu bru rs bila prgnt..😭

4y trước

Tau xpe...maknye boleh thn aktif muda mudi dulu so mendapatla skrg 😅

Pernah.. Sakit tu kdg2 dia dtg.. Saya sapu minyak baby, urut plahan.. Xsuruh suami, xberani tkt lasak dia urut.. Tp lama2 dia akn hilang..

Pernah jugk tapi jarang lah dlm berbulan....cuma trimester pertama ja ri tu ada...mmg sakitlah bila nak bjln...

Sy bru msuk 10weeks kdg2 cramp kat punggung ngn peha kiri. Nk melangkah kdg mcm kna current. Mcm mne nk pulihkn ek

4y trước

Wahhh. Seriauuu😂

Ada stretching yg sesuai utk ibu pregnant, sy dah lupa dah, tp pernah tengok dlm rncngn dr.imelda

Buat senaman kagel,bagus utk sakit punggung & nak beranak nanti..sy selalu buat yg tu

4y trước

Orite.. tq sis. 🙂

Sama dengan saya. Saya urut2 je dengan minyak.