Buku Pink

Salam.. Saya nk tanya... Buka buku pink perlu bwk dokumen sperti bil api air ke? Sbb sy ade terbaca dkt google suruh bwk dokumen tu... Btl ke? Klau bkn dduk rumah sndiri perlu jgk ke bwk? Sy baru mngandung ank pertama... Masih tk tahu lg...

40 Các câu trả lời

Masa nak buka buku pink sya pun tnya kawan n search kat google ada bagitau bawa bil api @air, untuk sahkan alamat kita. masa pergi kk sya tk bawa tapi nurse tak minta pun bil2 .just minta pengesahan kehamilan, surat kahwin,dan kad pengenalan suami istri tulis je kat kertas alamat kita, nanti dia tulis kat buku pink

Bil air atau api tu sebab dia nk tgk alamat tmpat tggl kita sbnrnya.... Sbb misi kan kena buat lawatan rumah, kalau ada yg tipu alamat..susah la nak buat lawatan. 😂 Tp ikut klinik la, ada yg tak leceh sgt..senang la nak buat buku. Yg leceh tu yg kena bawak macam2. 😅

Ikut klinik tempat sis jugak. Tempat saya rituh dia mintak ic je. Takde pulak macam2 document tu. Bil air api tu nak tengok alamat je. Sis boleh tunjuk ic je kalau alamat tu sis stay. Bawak suami sekali. Nanti nurse akan tanya sama ada suami nk check hiv lagi sekali or tak.

5y trước

Alrite. Tq. 😊👌🏻

Dia nk tgk alamat kita sebab tu dia minta bil api atau air. Sbb dekat ic alamat x sama dgn rumah. Tp kalau sama bg tau dia alamat sama. Surat nikah pun kena bawa supaya senang dia nak tgk tarikh nikah, nama suami ape semua 😊

Better bawak bil sebab dia nak confirmkan alamat je tu. Walaupun rumah sewa, bawa bill yg ada alamat menyewa tu. Dia nak tengok kawasan, kadang kalau kk besar dia bahagi kawasan ikut bahagian2 tertentu.

Klu kk tmpt sy. Dia mintak sbb nk tgk alamat je. Copy sijil nikah pon sy bwak 2 salinan hrtu. Misi mintak. Sblm bkk bku pink. Sy call dlu klinik tu tnya apa yg kene bawak. Sng

Yup kena utk confirm alamat je..tp copy ic suami isteri ngan surat nikah kna bawa..kalau buka utk anak yg kedua ketiga atau seterusnya kna bawa buku pink ank yg sebelumnya..

tk ada la sis tanya surat nikah je sama ic suami sama isteri kdg2 tanya tarikh nikah shj surat pun tk tanya sbb sy buka buku pink lps 5bulan je

5y trước

Sis kandungan 5bulan baru buat buku pink ke? Nurse tk mara?

Ikut tempat jgak... Kalau kawasan tu besar die nk tgok alamat utk confirm kn bleh ke cek kt situ.... Selalu kawasan2 besar die ade klinik2 die...

Utk pastikan alamat tmpt tggl kita je..mcm kt tmpt sy,ada kwsn kena pegi cek kt klinik ibu&ank..ada kwsn kena pegi cek kt klinik kesihatan..2 je