Anak hitam

Salam.. saya nak luahkan perasaan la.. saya ni orgnya putih la.. sll org kata gebu mcmtu.. husband mmg agak gelap juga.. so msa lahir anak saya putih.. lps kuning duk bwh lampu jadi gelap.. smpai da 6bulan ni.. smua org yg tgk anak saya akan mengata 'eh kenapa anak kau hitam?' almost everyone.. saya sedih sgtt.... Nak tny ad ke mommy2 yg alami mcm situasi sy? Boleh bg smngat & pencerahan tak.. adakah anak sy mmg akan gelap?

58 Các câu trả lời

Kwn sy ada pengalaman mcm sis.. Bby dia kuning tinggi n dduk bwh lmpu lama sgt smpai gelap.. Ramai kata ikut suami sbb suami dia gelap, dia cerah. Tp bila bby dh besar sikit dh makin putih bru ramai yg puji.. Allahu, warna kulit tu klau boleh letak tepi la, mmg ujian bila org luar dok tanya2 mcm tu sbb boleh kata sensitif lah jgk kn.. Tp apapun, rezeki anak tu yg plg berharga. Bkn sng nk dpt Zuriat. Cuba cekalkan hati, bg dia sepenuh kasih syg InsyaAllah kita mampu terima dia seadanya.. Fokus je pd tggjwb kita nk besar kn anak ya, sbb tu lg penting, tu yg akn disoal di akhirat kelak. Be strong sis 💪

4y trước

terima kasihh byk2 sis bg smngat kat saya....🥰🥰