Anak hitam

Salam.. saya nak luahkan perasaan la.. saya ni orgnya putih la.. sll org kata gebu mcmtu.. husband mmg agak gelap juga.. so msa lahir anak saya putih.. lps kuning duk bwh lampu jadi gelap.. smpai da 6bulan ni.. smua org yg tgk anak saya akan mengata 'eh kenapa anak kau hitam?' almost everyone.. saya sedih sgtt.... Nak tny ad ke mommy2 yg alami mcm situasi sy? Boleh bg smngat & pencerahan tak.. adakah anak sy mmg akan gelap?

58 Các câu trả lời

putih atau hitam hanyalah warna kulit. sis jaga je anak tu bebaik ikut ajaran islam yg sebetulnya. di akhirat nnt, bukan warna kulit yg menentukan syurga atau neraka. just ignore org² yg mengata. kalau kita amik tau, tu yang akan jadi sakit hati. chill k 😉✌

Saya fikir saya je yg mcam ni.. Baby saya pon masa baru lahir putih , 4 hari dok bawah lampu sebab kuning.. Sekarang ni memang anak saya nampak gelap. Semua heran, sebab husband saya dan saya putih.. Tiber anak pulak gelap.. Hemm stress dengar cakap orang

1y trước

Skrg anak saya da 3 tahun kulitnya xputih xgelap.. sawo matang je

Abaikan ckp org sis.. Duk sedih fikir ckp org je, smpai bila kita nk blh happy? Asalkan anak kita sentiasa comel cantik dimata kita.. Dan yg pntg sihat.. Ank sy, kalu org ckp gelap, sy jwb terus, dh keturunan bapak dia kulit x cerah.. Menurun la.. 🤭🤭

sama degn sya sis sya putih hus kuning langsat ..masa lahir anak hitam🤣banyak perli cakap itu ini..alhamdulilah makin ari makin cerah2 da.ne pic masa umur 2 bulan masa tu hitam nya🤣 sekrang makin hari makin cerah org pun duk tegur eaa putih da..

Knpe laa nk sakit kepale 😌law putih pom law sakit buat ape..mcn2 laa mnusia nie ..xkisah laa hitam ke kelabu kew ...1je nk time besor pjg nanti kita sakit dia boleh jage ..jadi anak berguna law cntik pom law prgai cm anokharam buat pe😏😂😂😂

normal.saya pon gitu. perlu tahu, baby awk kuning dudu bawah lampu panas. Doc sendiri kata mmg anak akan gelap dudukbawah lampu tu. tp masih terlalu awal nk tgok kulit anak tuu. kulit dia mmg akan berubah. makin besar baru warna sbnr akan kluar.

ank sy pun mcm 2...sy mmg kulit gelap tpi husbnd putih mcm cina..msa ank 1st lahir putih..dok bwh lmpu msa kne kuning jdi gelap..org dtg mlwt dlm pntang ckp ank gelap ikut sy..sy ok je.alhmdulillah skrg ank sy dah 7 thun n kulit cerah je.

anak-anak sy lahir pon gelap jgk..tp bila umur 2-3 tahun kulit dia cerah je..sy x kisah sgt kulit gelap ke cerah..yg penting anak x meragam sudah..mudah dijaga..sis abaikan ape org cakap..gelap ke cerah tetap anak kita kan..

jgn rsau..ank sy mse lhir putih..ps2 lm 5 6 bln glp..ps2 mkin lma mkin putih..dye akn brbh sis..jgn sdih sis..mkin dye bralih bln mkin dye brbh..tu smua kuasa tuhan..yg pnting ank sis shat😍😍

Don't worry sis. First thing first, selamat lahir dan sihat. Akak ipar pn mcm sis jgk. Seme anak jadi gelap lepas duduk bwah lampu, tp seiring masa, warna tuhh will be back to normal.. Inshaallah.