Anak hitam

Salam.. saya nak luahkan perasaan la.. saya ni orgnya putih la.. sll org kata gebu mcmtu.. husband mmg agak gelap juga.. so msa lahir anak saya putih.. lps kuning duk bwh lampu jadi gelap.. smpai da 6bulan ni.. smua org yg tgk anak saya akan mengata 'eh kenapa anak kau hitam?' almost everyone.. saya sedih sgtt.... Nak tny ad ke mommy2 yg alami mcm situasi sy? Boleh bg smngat & pencerahan tak.. adakah anak sy mmg akan gelap?

58 Các câu trả lời

Allahu, jgn dilayan mulut2 bawang tu, cerah ke hitam ke xkesahla jji ank sihat sempurna... Jgn diambk pusing sgtla mulut dieorg tu, manusia ni ssh nk puaskan hati, ad je y xkena dek mate dieorg

senstve content laa..saya dulu mak sedara ckp saya hitam mcm bontot kualii paling huduh dekat dunia..konon anaknya putih..bile saya masuk remaja kulit i cerah dorg tekejut..so sis abaikan jee

Mmg cmtu sis.. anak sy putih mase lahir mmg mase kuning n dlm pantang baby gelap ckit. Alhamdullilah skg da normal..nnt da bape bulan tunjuk kat org yg kate hitam.pic mase pantang buat aqiqah

4y trước

Mmg kdg2 terasa sbb sy pun kena juga.. hehe.. pastu org yg ckp tu tgk putihnya.. yela.. time kuning mmg la nampak gelap.. aah pic minggu lepas.. anak da nak masuk 4bln da.. ni pic tadi nk hantar rumah pengasuh. Hehe..

Buat apa dgr ckp org? Pelik la..pduli la dorng..bkn dorng yg jaga anak kau,bkn dorng yg ksih branak ank kau.. xprlu la dgr ckp org.. dorng tu mngkn smpurna la tu.

klau bgi Saya xush hirau apa orang ckp...yg penting ank sihat sempurna tu dh ckup dh...Saya pun rmai yg ckp ank Saya gelap skrng ank Bru 43hri😍😍

Normal la sis😁sy ada anak 3org kakak adik masa kecil cerah ja bila makin besar ikut kulit bapa dorg hitam manis..yg abg pula ikut sy la kulit cerah gitu

jgn dpertikaikn kuasa Allah , redha je ape yg Allah bg . wrna kulit bkn jaminan ape2 . ambik yg positif je sis . yg pnting ank2 sihat . 😉

ikut gen la tu msti ikut ayh atau mak dia gtu, cntoh klu org cina mnada ank dia jd gelap, klu india pun dah smstinya anak dia x putih, asal sihat

X tahu la knp..org kita suka tgk pd warna kulit..lps bersalin, soalan yg pertama ditanya,hitam ke putih anak..Ni pengalaman sy la..sedih jgk..

Kenapa nak kena sedih? Anak kita kot. Darah daging kita. Kalau dah besar nanti die buat perangai x senonoh boleh la nak sedih. Ni baby kot